Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Het is een koolhydraatmolecule die op natuurlijke wijze door het lichaam wordt aangemaakt. Het wordt in hoge concentraties aangetroffen in de huid, de gewrichten en de ogen. Het is bijvoorbeeld het hoofdbestanddeel van de vloeistof die onze gewrichten soepel laten bewegen.

Het menselijk lichaam maakt ongeveer drie gram hyaluronzuur per dag aan. Een gemiddeld persoon heeft ongeveer 15 gram hyaluronzuur in het lichaam, verdeeld over het lichaamsweefsel. Hyaluronzuur komt ook voor in de huid, onder meer in het bindweefsel. Het speelt daar een belangrijke rol in wondgenezing, maar reguleert ook het hydraterend vermogen, de stofwisseling en het herstellend vermogen van de huid.

De grootste kracht van hyaluronzuur is het binden van grote hoeveelheden vocht. En dit laatste is precies waarom deze stof zo vaak voorkomt in de Muze verzorgingsproducten, want hydrateren is een van de belangrijkste vormen van huidverzorging. Door hydratatie creëer je volume en zie je er jeugdiger uit.

Voor ons is het daarom essentieel om te gebruiken in ieder product en om die reden is het onderdeel van het Muze Synergy System. Dit revolutionaire systeem bestaat uit 4 essentiële bouwstoffen: antioxidanten, prebiotica, celcommunicerende en huideigen ingrediënten, die elk een unieke werking hebben en elkaar nog meer versterken!

Hysilk Hyaluronzuur

INCI: Sodium Hyaluronate

We hebben gebruik gemaakt van meerdere molcuulgewichten. Hyasilk heeft het laagste molecuulgewicht wat ervoor zorgt dat het hyaluronzuur in de diepere huidlaag terecht komt. HySilk is hyaluronzuur met een laag molecuulgewicht en heeft een zeer breed scala aan activiteit op de huid.

Het werkt optimaal om de fysische eigenschappen van de opperhuid te veranderen, vooral vanwege het vermogen om een groot volume water te immobiliseren in zijn structuren, waardoor dit ingrediënt een enorme vochtbooster geeft aan de huid. Daarnaast is Hysilk Hyaluronzuur ook actief in de celdeling en dus in staat om positief te reageren op intercellulaire communicatie.

Je vindt Hysilk terug in onderstaande producten:

 • Master Polisher
 • Skyhigh Angel
 • Overnight Patron
 • VitC Guru
 • Wrinkle Wrestler
 • Glow Tightener
 • Magical Rockstar
 • Eye Catcher

Hyactive powder

INCI: Sodium Hyaluronate

We hebben gebruik gemaakt van meerdere molcuulgewichten. Hyactive heeft het laagste molecuulgewicht wat ervoor zorgt dat het hyaluronzuur in de diepere huidlaag terecht komt. Dankzij het lage molecuulgewicht kan het in de huid doordringen, waar het in wisselwerking met huidcellen en extracellulaire matrixcomponenten kan communiceren. Het heeft een verstrakkend effect op de elasticiteit van de huid, wat leidt tot een afname van de diepte van rimpels. Het wordt geabsorbeerd en werkt door om zo vochtverlies tegen te gaan wat leidt tot een betere hydratatie en elasticiteit van de huid.

Je vindt Hyactive terug in onderstaande producten:

 • Cleanse Inventor
 • Spot On
 • Cell Night Rebel
 • Glow Tightener
 • Eye Spy
 • Eye Catcher

Cosphaderm

INCI: Sodium Hyaluronate

We hebben gebruik gemaakt van meerdere molecuulgewichten. Cosphaderm Hyaluronic Acid werkt als een hydratant dat zorgt voor een diep doordringende en langdurige hydratatie. Het is een niet-GMO, veganistisch product afgeleid van tarwe-, maïs-, soja- en suikerrietextracten. Het is een ingrediënt dat uitstekende hydraterende en huidverzorgingseigenschappen biedt, waaronder het verminderen van de rimpeldiepte en het vergroten van de elasticiteit. Cosphaderm® Hyaluron is Ecocert gecertificeerd, COSMOS en NATRUE goedgekeurd product.

Je vindt Cosphaderm terug in onderstaande product:

 • Glow Tightener

Muze producten met Hyaluronzuur

De waardering van www.muze-skincare.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 739 reviews.