NON WATER BASED

Water is een luxe grondstof. Een paar cijfers:

  • 75% van de planeet is bedekt met water, wat neerkomt op 1 424 192 640 m3 water
  • minder dan 1% van het water op aarde is van nature drinkbaar en toegankelijk
  • 748 miljoen mensen hebben geen drinkwater in de wereld
  • een standaard cosmetisch product (crème, lotion ..) bestaat gemiddeld tussen 70 en 80% uit water
  • de fabricagestappen van een schoonheidsproduct vereisen enkele duizenden liters water (dit wordt “virtueel water” genoemd voor het eindproduct)
Bekijk onze producten
Flat,Lay,Of,Sunglasses,And,Straw,Hat,On,Marble,Swimming

GEEN VERSPILLING

Water is essentieel voor mensen, voor de gezondheid van ons ecosysteem en onze economieën. We hebben er daarom bewust voor gekozen om geen water als opvulmiddel te gebruiken, maar te kijken naar wat de natuur ons nog meer te bieden heeft in de vorm van plantwateren.

Het water dat we bij de productie van onze producten gebruiken, gebruiken we opnieuw waar het kan. En gaan we verspilling van water tegen. Als je denkt dat er een overvloed aan water op de planeet is, zou je het niet mis hebben: de aarde is bedekt met 70 procent water, maar slechts één procent is zoet water.

Volgens de Wereldnatuurorganisatie kan tegen 2025 tweederde van de wereldbevolking te maken krijgen met watertekorten. Water droogt de huid uit en wordt gebruikt als goedkoop opvulmiddel. Redenen genoeg voor Muze om water niet als hoofdbestandsdeel voor onze producten te gebruiken.

 

 

HYDRATATIE

Hydrateren is belangrijk om je huid soepel te houden en zo rimpels te verminderen. Dit doe je echter niet alleen met hydraterende ingrediënten, maar ook door simpelweg genoeg water te drinken.

Twee liter elke dag is wat je lichaam minimaal nodig heeft, op een warme dag of als je gesport hebt natuurlijk meer.

Pas overigens op voor water in je verzorgingsproducten, want dat droogt de huid juist uit, is slecht voor het milieu en voegt verder niets toe.

Muze producten zijn Non Water Based

 

 

 

Bekijk onze non water based producten

De waardering van www.muze-skincare.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 784 reviews.