Muze knowlegde Institute

Welkom bij Muze Knowlegde Institute , jouw bron voor huidverzorgingstips en beauty-inzichten.

6x veel gemaakte fouten in je skincare routine

Als expertadvies van Beauyjournaal schreef Miranda (founder van Muze) een artikel over de 6 veelgemaakte fouten in skincare routine.
Je huid is immers je grootste orgaan. Het bedruipt zichzelf, maar inmiddels weten we ook dat skincare je huid nog veel mooier kan maken. Belangrijk is dan wel om de juiste routine te volgen om huidproblemen te voorkomen. Je wilt natuurlijk geen averechtse uitwerking.

Benieuwd naar deze 6 valkuilen, je leest ze via onderstaande link!

BLOG CORNELIE

Holistisch voedingstherapeut

In mijn praktijk als voedingstherapeut vraag ik mijn cliënten altijd welke verzorgingsproducten ze gebruiken. Vaak noemen ze bekende merken, maar gelukkig zijn er steeds meer mensen die kiezen voor natuurlijke producten. Vooral vrouwen in de overgang, die te maken hebben met hormonale schommelingen, kunnen profiteren van het vermijden van crèmes die zowel hormoonverstorende stoffen als microplastics bevatten. Microplastics hebben het vermogen om de darmwand, longen, placenta en zelfs de bloed-hersenbarrière te doorkruisen, wat leidt tot verstoringen in de werking van lichaamscellen en mogelijke ontstekingsreacties.

Natuurlijke en microplasticvrije verzorgingsproducten

Muze Skincare

Gelukkig is er ook positief nieuws: er komen steeds meer merken op de markt die uitsluitend natuurlijke en microplasticvrije verzorgingsproducten aanbieden. Zo ook het merk Muze Skincare. Zij hebben een volledig op maat gemaakte anti-aging productlijn met alleen natuurlijke ingrediënten.

Populaire producten!

Selectie van onze meest favoriete bestsellers.

* Voor 22.00u besteld, dezelfde dag verzonden;
* Gratis verzending bij bestelling boven 70 EUR;
* Veilig online betalen.

Microplastics in je skincare; niet doen!

Waarom je moet letten op microplastics in je skincare.
Microplastics: het zijn kleine, onzichtbare deeltjes plastic die ongemerkt je lichaam binnendringen via huidverzorgingsproducten. Deze stille vijand kan onverwachte schade aanrichten, aan zowel je huid als het milieu. Daarom hebben wij een blog geschreven waarom je aandacht moet besteden aan wat er in je crèmes zit.

Wat zijn microplastics?
Microplastics zijn alle kleine plastic deeltjes die kleiner zijn dan 5 millimeter. Ze zijn niet eens altijd met het blote oog te zien. Helaas betekent dat niet dat ze er niet zijn. Sterker nog, veel cosmeticaproducten die je in de winkels vindt, bevatten microplastics.

Je komt microplastic tegen in producten zoals scrubs, lotions, en zelfs make-up. Ook in andere producten die je in en om het huis gebruikt, zitten vaak microplastics, maar we focussen hier op je huidverzorging.

Die microplastics worden niet zomaar aan producten toegevoegd. Ze worden gebruikt vanwege exfoliërende eigenschappen of als bindmiddel in cosmetica. Ook kunnen microplastics worden toegevoegd omdat het ervoor zorgt dat de crème beter over je huid verdeelt. Dit is bij zonnebrand vaak het geval.

Hormoonverstorende ingrediënten in cosmetica

Hormoonverstorende ingrediënten in cosmeticaproducten: hoe vermijd je ze?

Een natuurlijke balans van je hormonen is belangrijk voor een gezond lichaam. Helaas zijn er in onze omgeving nog talloze chemicaliën en stoffen die de balans van onze hormonen verstoren.

Deze chemicaliën, oftewel hormoonverstorende stoffen, zijn vaak te vinden in onze dagelijkse producten. Producten zoals voedsel, cosmetica en schoonmaakmiddelen. Hoewel deze stoffen in kleine hoeveelheden te vinden zijn kunnen ze na een tijdje ophopen en uiteindelijk bijdragen aan gezondheidsproblemen.

In dit artikel leggen we je uit wat hormoonverstorende stoffen zijn, wat de invloeden zijn op ons lichaam, waar je ze precies vindt en hoe je ze kunt vermijden.

De waardering van www.muze-skincare.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 756 reviews.