Microplastics in je skincare: niet doen!

Ontdek de verborgen gevaren van microplastics in je huidverzorgingsproducten en hoe je natuurlijke alternatieven vindt, voor een gezonde huid.

Waarom je moet letten op microplastics in je skincare

Microplastics: het zijn kleine, onzichtbare deeltjes plastic die ongemerkt je lichaam binnendringen via huidverzorgingsproducten. Deze stille vijand kan onverwachte schade aanrichten, aan zowel je huid als het milieu. Daarom in dit blog waarom je aandacht moet besteden aan wat er in je crèmes zit.

Wat zijn microplastics?

Microplastics zijn alle kleine plastic deeltjes die kleiner zijn dan 5 millimeter. Ze zijn niet eens altijd met het blote oog te zien. Helaas betekent dat niet dat ze er niet zijn. Sterker nog, veel cosmeticaproducten die je in de winkels vindt, bevatten microplastics.

Je komt microplastic tegen in producten zoals scrubs, lotions, en zelfs make-up. Ook in andere producten die je in en om het huis gebruikt, zitten vaak microplastics, maar we focussen hier op je huidverzorging.

Die microplastics worden niet zomaar aan producten toegevoegd. Ze worden gebruikt vanwege exfoliërende eigenschappen of als bindmiddel in cosmetica. Ook kunnen microplastics worden toegevoegd omdat het ervoor zorgt dat de crème beter over je huid verdeelt. Dit is bij zonnebrand vaak het geval.

De verborgen gevaren van microplastics

Om maar meteen to the point te komen: microplastics zijn een grote zorg voor de huid, algemene gezondheid en het milieu.

In de natuur worden al op heel veel verschillende plekken microplastics teruggevonden. In de zee, in de lucht, in de natuur en zelfs in ons drinkwater.

Door het gebruik van huidverzorgingsproducten met microplastics kun je ongemerkt duizenden deeltjes per dag opnemen. Deze deeltjes kunnen leiden tot verstopte poriën, ontstekingen en vroegtijdige veroudering van de huid. Bovendien zijn ze schadelijk voor het milieu wanneer ze via het afvalwater in de natuur terechtkomen.

Op lange termijn groeit het dreigende gevaar van microplastics. Plastic is nu eenmaal niet goed voor ons lichaam. Denk aan eigenschappen zoals het verstoren van hormonen en zelfs effecten op je immuunsysteem. Dit is allemaal voor zover er bij de wetenschap bekend is. Er wordt namelijk nog veel onderzoek gedaan naar de gevolgen van microplastics.

Natuurlijke alternatieven voor huidverzorging

Gelukkig zijn er natuurlijke alternatieven die zowel goed zijn voor je huid als voor het milieu. Deze producten bevatten geen microplastics, stimuleren je huid zonder beschadiging en worden milieuvriendelijk gefabriceerd.

Voorbeelden van zulke cosmetica zijn producten met biologische ingrediënten. In een scrub zijn het dan ingrediënten zoals suiker, zout of gemalen noten die een zachte, exfoliërende werking hebben. Microplastics zijn hierdoor niet nodig.

Wil jij makkelijker de keuze voor natuurlijke huidverzorging maken? Er zijn steeds meer merken die microplastics uit hun formules bannen, zoals Muze Skincare. Je kunt al onze producten zorgeloos gebruiken, ook op de lange termijn.

Hoe kun je microplastics vermijden?

Microplastics in skincare vermijden is essentieel voor een gezonde huid en een duurzamere wereld. Helaas is het meestal niet duidelijk op de verpakking te zien of een product microplastics bevat.

Om erachter te komen of een cosmeticaproduct microplastics bevat, lees je de ingrediëntenlijst. Je kunt ze herkennen als polyethyleen, polypropyleen en nylon. Vermijd producten met deze ingrediënten als je geen microplastics wilt gebruiken. Kies in plaats daarvan voor natuurlijke, biologisch afbreekbare alternatieven.
Gelukkig is er een handige app om microplastics te herkennen: de Beat the Microbead app. Je hoeft alleen maar het product te scannen, en de app vertelt je of het product microbeads bevat. Zo is de juiste keuze maken een stuk makkelijker!. 

Muze Skincare: je partner in natuurlijke huidverzorging

Bij Muze Skincare begrijpen we je bezorgdheid over microplastics in huidverzorging. Daarom bieden wij hoogwaardige, natuurlijke producten die vrij zijn van deze schadelijke deeltjes.

Wij geloven dat skincare voor je huid moet zorgen, in plaats van het te beschadigen. Onze producten zijn dan ook allemaal ontworpen om je huid te voeden en te beschermen, zonder negatieve gevolgen voor het milieu.

Laat microplastics achterwege en kies voor een gezonde skincare

Wil je ook beter zorgen voor je huid? Dan is het tijd om afscheid te nemen van microplastics en te kiezen voor een gezonde huidverzorgingsroutine. Muze Skincare biedt je natuurlijke alternatieven die zowel je huid als het milieu ten goede komen. Ontdek ons assortiment van duurzame, effectieve huidverzorgingsproducten.

De waardering van www.muze-skincare.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 784 reviews.