3f0f1a8a3e5a9abdaf58035d620bc2a9

MUZE SYNERGY SYSTEM

Het Revolutionaire Muze Synergy System bestaat uit 4 essentiële bouwstoffen die elk een unieke werking hebben en gezamenlijk elkaar nog meer versterken voor een gegarandeerd resultaat.

Bekijk onze ingrediënten

1. Antioxidanten

Antioxidanten helpen de schadelijke effecten van vrije radicalen te neutraliseren en af te breken. Vrije radicalen zijn atomen en moleculen met een oneven aantal elektronen. Deze komen vrij door o.a. zonlicht en luchtvervuiling. Ze zwerven rond in ons lichaam op zoek naar elektronen die ze zelf missen. Bij iedere interactie met gezonde cellen richten ze schade aan. Gelukkig zijn er antioxidanten om de schade te beperken.

De lijst met ingrediënten die als antioxidanten werken is groot, maar bestaat onder andere uit: vitamine A, C en E, groene thee-, soja-, granaatappel- en druivenextract. Alle Muze producten zitten boordevol antioxidanten.

Antioxidanten die wij veel gebruiken bij Muze:

 • Vitamine A heeft een antioxiderende werking en verzachtende eigenschappen. Het vermindert zichtbaar rimpels en expressielijnen en egaliseert de huidkleur.
 • Vitamine C remt pigmentvlekjes en kan de bestaande pigmentvlekken verwijderen. Het activeert het collageenweefsel direct op de huidbasis, versnelt het de productie van collageen en voorkomt het huidveroudering. Bovendien speelt het een rol van ontstekingsremmend middel en antioxidant.
 • Vitamine E is, net als bijna elke vitamine, een uitstekende antioxidant. Het biedt bescherming tegen UV-licht. UV-licht is één van de voornaamste redenen voor het verouderen van de huid. Verder werkt het ontstekingsremmend en is het een goede vocht inbrenger. Hierdoor wordt de huid zacht, soepel en egaal.
 • Hamamelis Virginiana Leaf Water is voor Muze het gouden water voor de ouder wordende huid en zit boordevol antioxidanten en tannines. Tannine is een verzameling van verschillende stoffen die horen bij de polyfenolen. Bij gebruik op de huid geeft tannine een zogenaamde adstringerend of samentrekkend effect. Door deze samentrekkende werking van de tannine in de Witch Hazel spray worden poriën van de huid een beetje samengetrokken. Hierdoor worden de poriën kleiner en zouden puistjes en mee-eters minder kans krijgen. Daarnaast oogt de huid wat strakker en egaler. Hierdoor lijkt het of fijne lijntjes en rimpeltjes minder worden. Tevens geeft gebruik van Witch Hazel een matterend effect op de huid en werkt het door tot dieper in de huid, waar de bloedvaatjes liggen. Daardoor helpt witch hazel goed bij donkere kringen onder je ogen of gezwollen ogen.

2. Pre- en probiotica

Probiotica bevatten goede levende bacteriën, prebiotica zijn belangrijke voedingsvezels voor de goede bacteriën in de huid.

Pre- & Probiotica die wij veel gebruiken bij Muze:

 • PrebiulinAga (Inulin) ondersteunt en onderhoudt de huidbalans. Het hydrateert de huid snel en lang. Huidbescherming is een essentiële stap in de Muze huidverzorgingsroutine. Prebiulin Aga heeft een dubbele strategie om zichzelf te beschermen.
  • Een goed gehydrateerde huid is een goed beschermde huid. Water is cruciaal voor het bouwen van de barrière en voor het in stand houden van de biochemische afweerreacties.
  • De buitenste grens van de huid is bedekt met een beschermende en hydraterende biofilm. Deze biofilm is een heerlijke plek voor onze huidmicrobiota die de vijanden van de huid buiten houdt.
  • Alle cosmetische producten bevatten conserveermiddelen. Deze antimicrobiële conserveermiddelen zijn de zwakke plek in huidverzorgingsproducten en dus ook voor de huid, omdat ze de beschermende huidmicrobiota verminderen. Prebiulin Aga zorgt ervoor dat micro-organismen een beschermende en hydraterende biofilm blijven produceren.
 • BIOME Oléoactif® is een revolutionair ingrediënt dat wordt verkregen door het bemachtigen van zeldzame lipiden van een micro-organisme en dit vervolgens aan te bieden aan de huid en haar microbiota. Onder deze lipiden bevindt zich C15 vetzuur, tot op heden nog ongebruikt in cosmetica. C15 vetzuur werkt optimaal om de goede bacteriën van de huid te versterken en te beschermen. BIOME Oléoactif® versterkt zowel de integriteit van de epidermale barrière als het behoudt van de microbiota van de huid om huidklachten te voorkomen. Dit COSMOS-gecertificeerde, natuurlijke schoonheidsverbeteraarcomplex is verkregen door gepatenteerde Oléo-éco-extractie en volledig veilig verklaard met bewezen werkzaamheid in onze Muze producten.

3. Cel communicerend ingrediënt

Om alle delen van onze huid goed te laten werken, inclusief huidcellen, moet elke cel weten wat te doen. Dit gebeurt door constante communicatie, waarbij veel stoffen in het lichaam en de huid, de cellen vertellen hoe en wanneer ze goed moeten functioneren. Deze informatie geven de cellen vervolgens aan elkaar door.

De Muze formules bevatten allen hyaluronzuur met een laag molecuulgewicht. Dit kan de huid binnendringen en de cell communicatie stimuleren, waardoor de hydratatie wordt verhoogd en de barrièrefunctie van de huid wordt hersteld.

Overige cell-communicerende ingrediënten die gebruikt worden in de Muze producten zijn bijvoorbeeld Chronoline, vitamines F, E, C en A en Eyesryl Acetyl Tetrapeptide.

Cell communicerende ingrediënten die wij veel gebruiken bij Muze:

 • Hysilk (Sodium Hyaluronate) is een hyaluronzuur met een laag molecuulgewicht en heeft een zeer breed scala aan activiteit in de huid. Het werkt zowel om de fysische eigenschappen van de opperhuid te veranderen, vooral vanwege het vermogen om een groot volume water te immobiliseren in zijn structuren en is ook actief in relatie tot cellen, dus het is in staat om positief te reageren op intercellulaire communicatie.
 • Revinage® is een zeer innovatief en plantaardig extract dat vergelijkbaar is met de werking van synthetische Retinol die de ouder wordende huid behandelt zonder nadelige effecten. Het heeft een optimale antioxiderende werking en verzachtende eigenschappen. Het vermindert zichtbaar rimpels en expressielijnen en egaliseert de huidkleur zichtbaar. Testresultaten laten zien dat Revinage binnen 4 uur de diepere huidlagen bereikt waardoor diepe rimpels met 28% verminderen, hyperpigmentatie met 67% afneemt en ruwheid van de gezichtshuid met 36% afneemt.

4. Huideigen ingrediënt

Huideigen ingrediënten zorgen ervoor dat het immuunsysteem van de huid niet in werking treedt. Hierdoor worden de formules optimaal door de huid opgenomen. Omdat huididentieke ingrediënten van nature in de huid worden aangetroffen, worden ze onmiddellijk herkend wanneer ze plaatselijk worden aangebracht. De huid weet precies hoe deze ingrediënten te gebruiken, aan het werk te zetten en op een efficiënte manier te gebruiken. Huididentieke ingrediënten helpen om huidcellen verbonden te houden en ervoor te zorgen dat de huid er gezond, glad en helder uit ziet. De Muze formules bevatten Squalane Biodine V. Dit is een mix van plantaardige lipides die identiek zijn huideigen lipides zoals triglycerides, sterols, squalane, veramides en phospholipides.

Huideigen ingredient die wij gebruiken bij Muze:

 • Squalane: een goede vocht inbrenger. Hierdoor wordt de huid zacht, soepel en egaal. Squalane is een olie die identiek is aan een stof (een soort vet) die van nature in onze huid voorkomt. Squalane herstelt de natuurlijke balans van de huid: een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet. Squalane hydrateert de huid en verbetert het herstellende vermogen van de huid.
De waardering van www.muze-skincare.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 756 reviews.