Reviewed by Fajah Lourens

Huid verjongen met cosmetica kan dat?

Samenwerken vanuit mijn overtuiging dat een merk echt levert wat ik geloof. Wij influencers krijgen van alles aangeboden. Elke keer opnieuw werk ik echter alleen samen met merken waar ik 100% achter sta. Vorig jaar werd ik door Friends of the Brands uitgenodigd voor een influencer trip naar Spanje, georganiseerd in samenwerking met het cosmetische merk Muze. We kregen uitleg over de producten en ontvingen veel samples. Tot verbazing van velen, waaronder Dyantha Brooks, waren ikzelf en zij de enigen die niets opsmeerden. Ik geloof namelijk niet in topische producten, maar eerder in onderhoud door middel van levensstijl en supplementen. Ik neem trouw vitamine C en MSM voor mijn huid, en slik periodes ook MNM 9 verjongingssupplementen. Verder eet ik gezond en slaap ik veel.

Patty Brard bleef herhalen hoeveel beter ik er zag na het gebruiken van Muze
Chemicaliën 

De reden dat ik niets opsmeer, zelfs niet op mijn lichaam, is omdat de meeste producten chemicaliën en parfums bevatten die juist veroudering en schade veroorzaken. Denk hierbij aan microplastics en ingrediënten die je hormoonhuishouding verstoren. Daarnaast zitten crèmes vaak vol met siliconen, die weliswaar lekker aanvoelen bij het aanbrengen, maar niets doen voor je huid. Mijn moeder leerde me altijd om rozen crème van de Tuinen te gebruiken en maakte ons al vroeg bewust van de schadelijke effecten van parfum en conserveermiddelen die in de meeste cosmetica zitten.

Chemicaliën 

De reden dat ik niets opsmeer, zelfs niet op mijn lichaam, is omdat de meeste producten chemicaliën en parfums bevatten die juist veroudering en schade veroorzaken. Denk hierbij aan microplastics en ingrediënten die je hormoonhuishouding verstoren. Daarnaast zitten crèmes vaak vol met siliconen, die weliswaar lekker aanvoelen bij het aanbrengen, maar niets doen voor je huid. Mijn moeder leerde me altijd om rozen crème van de Tuinen te gebruiken en maakte ons al vroeg bewust van de schadelijke effecten van parfum en conserveermiddelen die in de meeste cosmetica zitten.

MUZE

Tijdens het testen van Muze kregen we eerst een workshop waarbij we de producten mochten uitproberen. Omdat ik normaal gesproken niet smeer, werd mijn huid helemaal rood van de vitamine C druppels. Alle producten van Muze zijn hoog geconcentreerd omdat er geen water aan toegevoegd is en ze alleen maar werkende ingrediënten bevatten. Mijn huid moest daar even aan wennen, maar al snel merkte ik een mega glow. Patty Brard bleef herhalen hoeveel beter ik er de dag erna uitzag en toen dacht ik, weet je, Fajah, ik ga gewoon een tijdje smeren en kijken wat het doet.

RESULTAAT

Allereerst geniet ik van de prachtige producten, die mooi staan in mijn badkamer. Daarnaast ontvang ik veel complimenten over mijn huid. Ik heb meerdere blogs geschreven over verjonging en geloof dat alles elkaar versterkt, inclusief trauma-heling, wat een grote invloed heeft op hoe je eruitziet. Je kunt altijd aan iemands gezicht zien of hij een zwaar leven heeft gehad. Sinds ik zaken uit mijn verleden heb opgeruimd, voel ik me lichter en zie ik er beter uit. Ook maak ik gebruik van laserbehandelingen. Ik heb de ulthera nu twee keer gedaan, deze laser stimuleert de aanmaak van collageen. Toch valt het op dat ik er de laatste tijd nog wat beter uitzie. Natuurlijk speelt make-up en belichting ook een rol (tijdens de podcast), maar velen dachten dat ik een cosmetische ingreep had ondergaan. Dit is absoluut niet het geval. Ik gebruik twee keer per jaar botox in mijn voorhoofd en dat is het. Ik besefte me dat wat de dames van Muze beloofden werkelijkheid werd. Ik zie er echt beter uit nu ik een half jaar smeer.

SAMENWERKING

Ik trok mijn stoute schoenen aan en benaderde de dames voor een samenwerking. Normaal gesproken is dat natuurlijk andersom, maar omdat ik zo enthousiast ben, dacht ik, waarom niet gewoon vragen. Ik leerde meteen dat ze naast hun eigen lijn ook hoogwaardige producten voor anderen produceren. Het leuke hiervan is dat we een zonnebrandcrème hebben ontwikkeld zonder conservering en helemaal puur. Deze komt onder MKBM volgend jaar uit. Ik leerde zoveel meer over Muze en wil dit met liefde aan jullie doorgeven. Als je vanaf het moment dat je verslechtering van je huid ziet begint met smeren, ben je aan de late kant. Ik zal wekelijks verschillende producten uitlichten op mijn platform. 

Fajah Lourens

Founder Killerbody

Als BN’er/influencer, ben ik selectief in mijn samenwerkingen, en werk ik alleen met merken die mijn overtuigingen delen. Normaal gesproken ben ik geen fan van topische producten en geloof in een holistische benadering van huidverzorging via levensstijl en supplementen, maar Muze heeft mijn mening veranderd. Hun geconcentreerde formules zonder toegevoegd water en volledig werkende ingrediënten hebben mijn huid een ongekende glans gegeven.

Ik ben altijd kritisch geweest op producten vanwege de schadelijke chemicaliën en parfums die ze bevatten, wat naar mijn mening juist veroudering en schade veroorzaakt. Maar Muze heeft mijn verwachtingen overtroffen en heeft me laten zien dat effectieve huidverzorging mogelijk is zonder deze schadelijke toevoegingen.

Het resultaat is duidelijk zichtbaar: complimenten over mijn huid zijn overvloedig, en ik merk zelf een aanzienlijke verbetering. Hoewel ik geloof in een combinatie van factoren voor een gezonde uitstraling, inclusief innerlijke balans en eventuele behandelingen, kan ik met zekerheid zeggen dat Muze een significant verschil heeft gemaakt in mijn huidkwaliteit.

Maaike Dorsteen

Beautydeskundige

Maaike is o.a. bekend van Koffietijd en Furrow, ze vertelt; “Alle ingrediënten die Muze gebruikt hebben een actieve werking. Wist je dat 99% van alle huidverzorgingsproducten voor meer dan de helft uit water bestaat en de consument dus grotendeels betaalt voor simpelweg water? De producten van Muze zijn vegan, niet op water gebaseerd, natuurlijk en bevatten enkel 100% actieve ingrediënten.

Muze is nu een vast onderdeel van mijn skincare routine en ik ben echt heel enthousiast! Zowel over de zichtbare werking op mijn huid als over het (minimale) effect op het milieu en de natuur.

OUR MUZE

Merlin Melles

Merlin Melles (56) is oprichtster van FcN, het meest exclusieve zakelijke netwerk van Nederland, daarnaast is zij o.a. bestuurslid van het Amsterdam Museum Fonds, BNR radio co-host en jurylid van de FOTY Award.

Merlin: “Sinds een half jaar gebruik ik Muze producten en ik kan zeggen dat mijn huid bijzonder mooi is, de lijntjes in mijn gezicht zijn fijner geworden en ik krijg een prachtige glow van de producten. Ik heb een onregelmatige levensstijl en het verschil met Muze is dat ik er ook na lange dagen frisser en meer gehydrateerd uitzie dan voorheen. De Cleanse Inventor, Spot On en de Wrinkle Wrestler zijn mijn favorieten”.

OUR MUZE

Marianne de Wilde

Marianne is 32 jaar en moeder van twee kleine kinderen. Marianne is een succesvol model en we zijn ontzettend vereerd om Marianne onze Muze te mogen noemen.

Marianne: “Ik heb bij de eerste ontwikkelingen van de Muze producten al kennis mogen maken met deze fantastische lijn en ik wil niet meer anders. Mijn huid heeft veel te verduren, elke dag in de make up laat haar sporen achter. De Muze producten doen echt wat voor mijn huid. Ze zijn heerlijk verzachtend, maar ook 100% resultaatgericht. Ik krijg dagelijks van make up artists te horen dat mijn huid er zo jong en mooi egaal uitziet.”

De waardering van www.muze-skincare.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 784 reviews.