Reviewed by LINDA.LAB

DAAR IS-IE DAN: ONZE TESTERS GEVEN HUN OORDEEL OVER DEZE COMPLETE HUIDVERZORGINGSROUTINE

Het vinden van een goede huidverzorgingsroutine is een flinke zoektocht. Daarom lieten we ons testpanel (voor het eerst) een volledige routine testen. Van cleanser tot dagcrème en van serum tot zonnebrand. Zit je klaar? 

Hoog tijd om de bevindingen van onze testers goed door te lezen.

HUIDVERZORGINGSROUTINE

De eer is aan de producten van Muze Skincare. Onze (gelukkige) testers kregen een bomvol testpakket op de deurmat, inclusief cleanser, toner, serum, oogcrème, dagcrème, SPF, serum en nachtcrème. Samen vormen ze een volledige huidverzorgingsroutine, gefocust op de vermindering van rimpels en pigmentatie of pigmentvlekken.

AAN DE SMEER

Allemaal gingen ze even enthousiast aan de smeer. Dat begon met een skin detox. Volgens Muze zijn veel van onze huidjes verslaafd aan microplastics en siliconen uit ander skincare producten. Door die even links te laten liggen, krijgen onze testers de meest eerlijke en optimale resultaten.

Dat was even wennen, aangezien de meeste (78 procent) van de testers trouw een huidverzorgingsroutine had. Dat varieerde van enkele stappen, bijvoorbeeld alleen cleanser en crème, tot een uitgebreide routine met exfoliant, tonic, en serum erbij.

VEELEISEND? EN TERECHT

Wanneer we de testers vragen wat zij het belangrijkst vinden als het gaat om skincare, dan staat één eis voorop: effectieve resultaten. Daarop volgt dat ze graag gebruik maken van producten met natuurlijke en vegan ingrediënten, waar geen microplastics en milieuvervuilende stoffen aan te pas komen. Dat zit alvast goed. Een fijne prijs en goede verpakking zijn overigens ook héél welkom.

DE EERSTE INDRUK

Een eerste indruk is alles, daar vragen we de testers dus als eerst naar. Eén van hen deelt: “De producten zijn verpakt in mooie, luxe verpakkingen. Ze staan mooi in mijn badkamer.” Dat kunnen de anderen alleen maar beamen, in het bijzonder de pompflesjes, die volgens de testers makkelijk in gebruik zijn. “Handig, je krijgt precies de hoeveelheid die je nodig hebt.” Dat deze ook recyclebaar zijn, is volgens de testers een mooi pluspunt.

Verder viel de geur, of eigenlijk het gebrek eraan op. Dit komt doordat de producten geen parfum bevatten – daar worden we blij van. “De structuur van de crèmes en serum vond ik meteen erg fijn, ze voelden rijk en vol aan,” licht een tester verder toe. Een enkele tester vond dat de producten nóg voller mochten zijn, haar huid bleef af en toe wat droog.

ZACHT EN GEHYDRATEERD

Door naar hetgeen waar je waarschijnlijk voor komt: de resultaten. Komen ze. 78 procent van de testers geeft aan dat haar huid zachter en beter gehydrateerd voelt na de testperiode. “Heel erg fijn, de producten werken echt voor mijn huid. Ik merk dat de producten ook goed op elkaar zijn afgestemd,” deelt een tester. Rimpels en pigmentvlekken ziet 33 procent gedurende de testperiode verminderen. De rest moet de producten daarvoor nog even tijd geven.

Eén van de testers merkte een ander fijn voordeel op: “Ik vond het doen van zo’n volledige routine eerst erg veel, maar daar wende ik snel aan. Het verplicht me om tijd voor mezelf te nemen en mezelf echt te verzorgen.” Goed zo, dat verdien je ook.

HET OORDEEL

Ook nu de testperiode voorbij is, blijft het overgrote deel de producten toch gebruiken. Op de vraag of de testers de producten aanraden aan vrienden, familie of aan jou, antwoordt 100 procent ‘ja’. Een fantastische score. “Aan mensen met een droge gevoelige huid met huidproblemen als rimpels, acne en pigmentatie raad ik de serums aan. Ze smeren fijn en bevatten stoffen die goed zijn voor je huid en de aarde.”

Of er ook tips waren? Jazeker. Wat de testers betreft zouden een milde scrub en voedend gezichtsmasker een goede aanvulling zijn. Staat genoteerd.

De waardering van www.muze-skincare.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 739 reviews.