Rimpels op je bovenlip: wat kun je eraan doen?

Heb je rimpels op je bovenlip? Zo ja, dan ben je niet de enige. Veel mensen krijgen hiermee te maken naarmate ze ouder worden. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om deze rimpels minder zichtbaar te maken.

In dit artikel bespreken we enkele van de beste methodes om rimpels op je bovenlip aan te pakken. We geven ook enkele tips om te voorkomen dat ze überhaupt ontstaan!

Wat zijn de oorzaken van rimpels op je bovenlip?

De belangrijkste oorzaken van rimpels op de bovenlip zijn blootstelling aan de zon en veroudering.

Naarmate je ouder wordt, begint de huid van je gezicht dunner te worden en haar elasticiteit te verliezen. Daardoor wordt de huid vatbaarder voor rimpels. Blootstelling aan de zon kan ook rimpels veroorzaken doordat de collageen– en elastinevezels van de huid beschadigd worden.

Een andere oorzaak van rimpels op je bovenlip is roken. Rokersrimpels worden veroorzaakt door de herhaalde blootstelling aan rook en nicotine. Daardoor wordt de huid droog en dun, wat tot de vorming van rimpels leidt.

Er zijn een paar manieren om het ontstaan van rokersrimpels te verminderen. Eén daarvan is te stoppen met roken. Dat zal de algemene gezondheid van je huid ten goede komen. Een andere manier is om regelmatig een vochtinbrengende crème te gebruiken die SPF (Sun Protection Factor) bevat. Dat beschermt je huid tegen de UV-stralen van de zon.

Hoe voorkom je dat er rimpels op je bovenlip ontstaan?

Eén van de beste manieren om te voorkomen dat er rimpels op je bovenlip ontstaan, is je huid tegen de zon te beschermen. Zorg ervoor dat je elke dag zonnebrandcrème smeert, ook als het bewolkt is. Daarnaast is het slim om de zon tijdens de piekuren (tussen 10:00 en 14:00 uur) te vermijden.

Een andere manier om rimpels te voorkomen is je huid gehydrateerd te houden. Zorg ervoor dat je veel water drinkt en gebruik elke dag een vochtinbrengende crème op je gezicht, zoals onze Spot On.

Wat kun je doen als je al rimpels op je bovenlip hebt?

Als je al rimpels op je bovenlip hebt, zijn er zeker dingen die je kunt doen om jouw huid er beter uit te laten zien.

Eén mogelijkheid is een filler. Deze behandeling kan helpen om de huid voller te maken, waardoor rimpels minder zichtbaar zijn. Dit is echter een cosmetische ingreep waar veel mensen liever niet aan beginnen.

Wil je liever op een natuurlijke manier je rimpels verminderen? Overweeg dan om een crème met retinol of -serum te gebruiken, zoals onze Spot On. Retinol stimuleert namelijk de collageenproductie, wat ervoor kan zorgen dat rimpels minder zichtbaar zijn. Ook zijn oogcrèmes geschikt om op de fijne lijntjes rondom de lippen te gebruiken.

Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je jouw huid regelmatig reinigt en scrubt. Dat helpt om dode huidcellen te verwijderen en je huid er jeugdiger uit te laten zien.

Een levensstijl die goed werkt tegen rimpels op de bovenlip

Een gezonde levensstijl kan ook helpen om rimpels op je bovenlip te voorkomen. Denk hierbij aan een levensstijl waarin gezond eten, voldoende water drinken en genoeg lichaamsbeweging centraal staan.

Gezonde voeding

Gezond eten betekent dat je veel fruit, groenten en volle granen in je dieet hebt. Deze voedingsmiddelen bevatten antioxidanten die de huid helpen beschermen tegen beschadiging. Lichaamsbeweging helpt de bloedsomloop te verbeteren en voedingsstoffen naar de huid te brengen. En water helpt om de huid gehydrateerd te houden.

Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is belangrijk voor de algemene gezondheid en welzijn. Daarnaast helpt het ook om rimpels op je bovenlip te voorkomen. Lichaamsbeweging helpt de bloedsomloop te verbeteren en voedingsstoffen naar de huid te brengen. Dit helpt de huid gezond te houden en er jonger uit te zien.

Stop met roken

Roken kan rimpels veroorzaken op de bovenlip, en ook op andere delen van het gezicht. Dat komt doordat roken ervoor zorgt dat de huid droog en dun wordt. Het beschadigt ook de collageen- en elastinevezels in de huid.

Als je rimpels op jouw bovenlip wilt verminderen, dan is stoppen met roken één van de beste dingen die je kunt doen. Dat zal de algemene gezondheid van je huid ten goede komen.

Zorg voor een optimale huid met de producten van Muze

De huidproducten van Muze zijn gericht op het vitaal en jong houden van de huid. Onze ingrediënten hebben daarom een 100% actieve werking, waardoor ze doeltreffend werken, jouw rimpels verminderen en je huid optimaal laten stralen.

Bekijk ons volledige assortiment aan huidproducten nu online en koop de producten die jij nodig hebt om je huid te voeden en te verzorgen.

Eye Spy 15 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM:

 • Antioxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Sodium Hyaluronate
 • Skin Identical ingredient: Squalane

Wist je dat oogcrème zeer geschikt is voor de fijne lijntjes rondom de lippen? Onze Eye Spy strijkt lijntjes glad en maakt de huid strakker. Dat werkt natuurlijk ook voor de huid rondom de mond. Door onder andere ingrediënten zoals Omega-6 ceramiden en squalaan is deze crème zeer effectief.

Eye Catcher 15 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM:

 • Antioxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Sodium Hyaluronate
 • Skin Identical ingredient: Squalane

Onze Eye Catcher is nog zo’n oogcrème dat zeer effectief werkt tegen rimpels op je bovenlip. Deze fijne emulsie met een gladmakende textuur zorgt ervoor dat fijne lijntjes en rimpeltjes zullen verminderen.

Spot On Drops 50 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM

 • Antioxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Sodium Hyaluronate
 • Skin Identical ingredient: Squalane

Een mix met een hoge concentratie retinoïden en antioxidanten die voor een vlekkeloos resultaat zorgt. Bij het aanbrengen voel je het al, deze dagcrème is spot on! Een zijdezachte en luxueuze dagcrème die ondersteunt bij het verlies van elasticiteit en fijne lijntjes en pigmentatie vermindert en voorkomt. Door de retinoïden in deze crème helpt deze ook om de fijne lijntjes en rimpels te verminderen rondom de mond.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de oorzaken van rimpels op de bovenlip?

De voornaamste oorzaken van rimpels op de bovenlip zijn blootstelling aan de zon, roken en veroudering.

Hoe voorkom je dat er rimpels op de bovenlip ontstaan?

Je voorkomt rimpels op je bovenlip door je goed te beschermen tegen de zon, een gezonde levensstijl en het gebruiken van een hydraterende crème. 

Wat kun je doen als je al rimpels op de bovenlip hebt?

De beste manier om rimpels op een natuurlijke manier te verminderen is door een crème met retinol te gebruiken en de huid regelmatig te scrubben. 

Welke levensstijltips werken goed tegen rimpels op de bovenlip?

De beste manier om rimpels op de bovenlip tegen te gaan is door gezonde voeding te eten, veel aan lichaamsbeweging te doen, te stoppen met roken en een zonnebril te dragen. 

De waardering van www.muze-skincare.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 756 reviews.