De juiste oogcrème tegen wallen

Wil jij weten met welke oogcrème je echt wat kan doen tegen je wallen? Dat is niet zo gek, want die gezwollen huid onder je ogen heeft natuurlijk zijn weerslag op je uitstraling. Wij helpen je het juiste product te vinden voor een frisse uitstraling.

Een oogcrème is speciaal gemaakt om de dunne huid rond je ogen te voeden en verzorgen. Daarom is het misschien wel de beste oplossing tegen wallen. Het is daarbij wel belangrijk dat je de juiste oogcrème kiest en dat je die goed gebruikt. Er is namelijk veel keus, maar lang niet alle producten zijn even effectief.

De huidverzorgingsproducten van Muze bestaan voor 100% uit actieve ingrediënten. Onze oogcrèmes zijn klinisch bewezen effectief tegen wallen, donkere kringen en fijne lijntjes rond je ogen. Lees verder voor meer informatie in de strijd tegen wallen, of probeer onze producten direct en ervaar het zelf.

Het slechte nieuws over wallen

We moeten beginnen met belangrijke informatie over wallen, want helaas zijn zeniet altijd te behandelen. Er zijn twee soorten wallen: wallen door vetophopingen en wallen door vochtophopingen. Vochtwallen zijn goed te voorkomen en te verminderen met crèmes en aanpassingen in je levensstijl, maar dat geldt niet voor vetwallen.

De ophoping van vet onder je ogen is vaak erfelijk, het gevolg van kleine oogkassen, maar kan ook op latere leeftijd ontstaan. In beide gevallen is er geen natuurlijke behandeling tegen vetwallen. Er zijn cosmetische ingrepen die hiertegen kunnen helpen, maar dit zijn vaak dure en ingrijpende procedures.

Maar nu is het tijd voor het goede nieuws: vochtwallen kan je met de juiste oogcrème tegengaan en wij gaan je helpen om die te vinden.

Hoe kies je een goed oogcrème tegen wallen?

Met de overvloed aan oogcrèmes van bekende en minder merken is het een hele opgave om er een uit te kiezen. Gelukkig zijn er een aantal handvatten die je kunnen helpen in je zoektocht.

Kijk goed welke ingrediënten erin zitten

Bij het kiezen van een oogcrème tegen wallen is het vooral belangrijk dat je checkt welke actieve ingrediënten erin zitten. De volgende stoffen zijn het meest effectief tegen wallen, dus kijk van tevoren altijd op de verpakking of je een of meer daarvan vermeld ziet staan:

Verderop in dit artikel gaan we dieper in op de belangrijke rol van deze stoffen tegen wallen. Daarnaast dragen deze ingrediënten bij aan het verminderen van je wallen:

  • Aardappels
  • Komkommer
  • Kurkuma
  • Groene thee
  • Amandelolie
  • Avocado
  • Aloë Vera
  • Kamille

Kijk goed naar de verpakking

Verkijk je niet op de prijs bij het uitzoeken van een oogcrème. De duurste producten zijn niet noodzakelijkerwijs ook de beste. Een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit is de verpakking. De beste verpakking is niet transparant, omdat crèmes in transparante verpakkingen te veel worden blootgesteld aan licht, waardoor de ingrediënten hun kracht verliezen. Daarnaast zijn tubes goed, omdat de crème goed afgesloten blijft en er minder bacteriën in komen doordat je er niet steeds met je vingers doorheen gaat.

Probeer de natuurlijke oogcrèmes van Muze

De oogcrèmes van Muze zijn een goede keuze om de dunne huid rond je ogen effectief te verzorgen en onder meer wallen tegen te gaan.

Muze: 100% actieve ingrediënten, 100% natuurlijk, 100% vegan

Aan onze productenlijn zijn jaren van onderzoek voorafgegaan, in samenwerking met wetenschappers en cosmetisch specialisten. Dit heeft ons tot een unieke formule gebracht die goed is voor je huid én voor de planeet.

We verwerken alleen actieve ingrediënten in onze producten, die volledig natuurlijk en vegan zijn. Onze producten zijn vrij van microplastics, geurstoffen en huidonvriendelijke stoffen. Bovendien is er niks getest op dieren. Voor onze verpakkingen gebruiken we gerecyclede en duurzame materialen. En anders dan veel andere merken doen we niet aan overbodige opvulling met water. We hebben ons namelijk volledig gericht op het beste resultaat voor je huid.

Eye Spy 15 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM

  • Anti-oxidant: Tocopherol
  • Pre- or probiotics: Inulin
  • Cell communicating ingredient: Sodium Hyaluronate
  • Skin Identical ingredient: Squalane

Deze oogcrème werkt als een drietrapsraket voor de huid rond je ogen. Hij verzacht, verheldert en verstrakt de dunne huid, voor een frisse en uitgeslapen uitstraling. Het is klinisch bewezen dat Eye Spy wallen en donkere schaduwen onder je ogen vermindert. De crème hydrateert de huid en bindt het vocht, zodat de zwelling onder de ogen zichtbaar afneemt. De actieve ingrediënten als hyaluronzuur, tocopherol en squalaan geven je huid een welkome boost.

Eye Catcher 15 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM

  • Anti-oxidant: Tocopherol
  • Pre- or probiotics: Inulin
  • Cell communicating ingredient: Sodium Hyaluronate
  • Skin Identical ingredient: Squalane

Ga de tekenen van vermoeidheid te lijf met dit krachtige oogserum. Oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de zon en het hele gebied rond je ogen zal weer stralen dankzij de verstevigende en hydraterende werking. Deze oogcrème doet wonderen voor de teint en textuur van je huid. Het maakt je huid voelbaar gladder en vervaagt de gevolgen van stress en vermoeidheid rond je ogen. Bovendien zorgt deze geavanceerde emulsie, met onder meer hyaluronzuur, squalaan en tocopherol, dat het makkelijker wordt om make-up aan te brengen die de hele dag blijft zitten.

Twijfel je nog? Probeer dan onze Try Out Sets

Liever eerst zien, dan geloven? Dat begrijpen we heel goed, want je huid verdient de beste verzorging. Bestel in dat geval eerst een van onze Try Out Sets met samples van verschillende producten. Nu met € 10 korting op je eerste full-size favoriet. Maak je keuze uit de volgende drie sets:

[Productblok met: Try Out Set Collageen – Try Out Set Glow – Try Out Set Sensitive]

De beste ingrediënten tegen wallen

Zoals we hierboven al noemden, zijn er een paar ingrediënten die erg belangrijk zijn om wallen te verminderen. Maar waarom precies zijn ze zo’n belangrijk onderdeel van oogcrèmes? Wij leggen het je uit.

Cafeïne

Nee, we bedoelen met cafeïne niet een kop koffie die je vaak goed kan gebruiken als je wallen hebt. Het is namelijk nog veel effectiever als ingrediënt in je huidverzorging. Cafeïne gaat namelijk de ophoping van vocht tegen, waardoor je wallen slinken. Bovendien heeft het een kalmerend effect op je huid.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is erg populair in de huidverzorging en dat heeft er alles mee te maken dat het buitengewoon effectief is. Dit lichaamseigen product is sterk in het hydrateren van je huid, omdat het grote hoeveelheden vocht in je huid bindt (tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht) en zo de hydratatie in balans brengt. Hierdoor wordt je huid steviger en nemen vochtwallen af.

Retinol (vitamine A)

Omdat wallen voor een groot deel worden veroorzaakt door het verslappen van de huid, is retinol een geweldige stof om er wat aan te doen. Het is een celcommunicerende stof die ervoor zorgt dat je huid meer collageen aanmaakt, de bouwsteen die zo belangrijk is voor een stevige huid.

Vitamine C

Je weet ongetwijfeld dat vitamine C goed voor je is. Maar wist je ook dat het helpt tegen wallen? Het is een stof die als antioxidant je huid gezond houdt en beschermt tegen vrije radicalen, maar het stimuleert ook de aanmaak voor collageen, voor een stevige en gladde huid.

Tocopherol (vitamine E)

Tocopherol, oftewel vitamine E, is een stof die op veel manieren je huid voedt en wallen tegengaat. Het draagt onder andere bij aan de hydratatie van je huid en de collageenproductie, maar het is ook nog eens een echte teamspeler, want het versterkt de werking van andere stoffen.

De oogcrème aanbrengen

Als je oogcrème gaat aanbrengen, is het belangrijk dat je voorzichtig bent om te voorkomen dat je de dunne huid onder je ogen beschadigt. Het beste is om een beetje oogcrème van binnen naar buiten aan te brengen op je huid en vervolgens op je huid te kloppen met je vingers.

Wallen of donkere kringen?

Ze worden vaak met elkaar verward, maar wallen zijn niet hetzelfde als donkere kringen. Wallen zijn ophopingen van vet of vocht, terwijl kringen onder je ogen worden veroorzaakt doordat bloeduitstortingen of adertjes zichtbaar worden door de dunne huid. In dit artikel lees je meer over donkere kringen en hoe je ze tegengaat. Tips voor de beste oogcrème tegen donkere kringen vind je hier.

Wat je nog meer kan doen voor maximaal resultaat

Behalve het gebruiken van een goede oogcrème tegen je wallen zijn er nog meer dingen die je kan doen om ze tegen te gaan. Aanpassingen in je levensstijl zijn erg belangrijk, omdat vaak wallen worden veroorzaakt door een ongezonde levensstijl.

De belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden zijn:

  • Genoeg water drinken
  • Voldoende slapen
  • Gezond en gevarieerd eten
  • Niet roken en minder alcohol drinken
  • Direct zonlicht op je huid vermijden

Wil je een volledig overzicht van de beste manieren om wallen tegen te gaan naast het gebruik van een oogcrème? Lees dan ons artikel ‘Wat te doen tegen wallen?

Oogcrème onderdeel maken van je skincare routine

Wil je elke dag je huid de juiste behandeling geven om wallen tegen te gaan? Voeg dan een oogcrème toe aan je dagelijkse skincare routine. Hierdoor geef je de huid rond je ogen een extraatje. Maar voorkom je dat je de tere huid onder je ogen te veel belast, omdat het smeren van te veel zware crèmes juist kan leiden tot een ophoping van vocht onder je ogen.

Andere producten die helpen tegen wallen

Oogcrèmes zijn erg effectief in de strijd tegen wallen, maar ze zijn niet de enige crèmes die hierbij kunnen helpen. Zo zijn nachtcrèmes extreem belangrijk om je huid tijdens je slaap te helpen herstellen, zodat afvalstoffen worden afgevoerd en cellen zich kunnen vernieuwen. Dit vermindert wallen bij het ontwaken in de ochtend.

Ook serums en skin waters zijn effectieve wapens in de strijd tegen wallen en voor een frisse, stralende blik.

Veelgestelde vragen

Hoe ontstaan wallen?

Wallen ontstaan door een ophoping van vet of vocht onder de ogen, als gevolg van een verzakking van de huid. Dit kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld door dehydratatie of slaaptekort, maar wallen kunnen ook permanent zichtbaar zijn, vanwege een genetische aanleg of verslapping van de huid door ouderdom.

Hoe krijg je wallen onder je ogen weg?

Wallen die zijn veroorzaakt door een vochtophoping kan je wegkrijgen met behulp van een oogcrème met zowel hydraterende als verstevigende ingrediënten en aanpassingen in je levensstijl, zoals genoeg drinken, beter slapen en een gezond voedingspatroon.
Wallen veroorzaakt door vetophoping kan je echter niet op natuurlijke wijze tegengaan. Deze zijn namelijk erfelijk bepaald of een onvermijdelijk onderdeel van huidveroudering.

Zijn wallen hetzelfde als donkere kringen?

Nee, wallen en donkere kringen zijn niet hetzelfde. Wallen zijn ophopingen van vocht of vet onder de ogen, terwijl donkere kringen bloedophopingen of adertjes zijn die zichtbaar worden door de dunne huid onder je ogen.

Welke ingrediënten helpen tegen wallen?

Deze ingrediënten zijn belangrijk om wallen tegen te gaan:
Cafeïne
Hyaluronzuur
Retinol (vitamine A)
Vitamine C
Tocopherol (vitamine E)

Hoe kies je een goede oogcrème tegen wallen?

Het is belangrijk om bij oogcrèmes goed te kijken of er effectieve ingrediënten tegen wallen in zitten. Daarnaast is het beter als het in een tube is verpakt die ervoor zorgt dat er geen licht of lucht bij de crème kan komen, zodat de werkzame stoffen niet aan effectiviteit verliezen.

Is vaseline goed voor je wallen?

Er wordt vaak gedacht dat vaseline helpt tegen wallen, maar het tegendeel is waar. Vaseline is niet gemaakt voor de dunne huid onder je ogen, waardoor het kan irriteren en juist kan bijdragen aan de ophoping van vocht.

De waardering van www.muze-skincare.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 720 reviews.