Tips voor een goede gezichtsverzorging

Dat een huid goed verzorgd moet worden, weten we allemaal. Maar wat is nou een goede gezichtsverzorging? Er is zoveel keuze: moisturizers, serums, toners, cleaners en nog veel meer. Soms op waterbasis, soms op oliebasis. Kies je voor natuurlijke ingrediënten of voor synthetische stoffen? En wat past nu het beste bij jou en jouw huid?

Een goede gezichtsverzorging bestaat uit een aantal stappen, zoals reinigen, verzorgen, hydrateren en beschermen. Welke producten je daarvoor kiest is afhankelijk van jouw huidtype. De huid wordt verdeeld in vier soorten: droge huid, normale huid, vette huid en een gecombineerde huid.

In dit artikel vertellen we je alles over een goede gezichtsverzorging, want een goede skincare routine doet wonderen.

Waarom is een goede gezichtsverzorging belangrijk?

Dagelijkse gewoonten hebben een enorme impact op de kwaliteit van je huid. Water drinken, gezond eten, genoeg slapen en niet te veel zon zijn factoren die je huid mooi houden, maar het zal niet altijd lukken om deze levensstijl te hanteren. Door een goede verzorging kan je je huid geven wat hij nodig heeft en voorkom je huidproblemen, pigmentvlekjes en diepe rimpels.

De 8 belangrijkste voordelen van een goede gezichtsverzorging:

 1. Je beschermt je huid
 2. Je houdt je huid schoon
 3. Je hebt een frissere en jongere uitstraling
 4. Je hebt minder onzuiverheden in je huid
 5. Je huid blijft in goede conditie
 6. Je make-up ziet er mooier uit
 7. Het helpt tegen veroudering
 8. Je krijgt een mooie glans

Skincare routine

In een goede skincare routine zitten alle stappen die jouw huid optimaal laat stralen. Een skincare routine bestaat uit meerdere producten die je in de juiste volgorde moet gebruiken voor het beste resultaat. Welke producten je precies gebruikt, verschilt per huidtype en per moment van de dag. ’s Ochtends gebruik je producten die je huid opfrissen en ’s avonds kies je voor een verzorgende routine.

De beste volgorde voor een goede gezichtsverzorging is als volgt:

 1. Reinigen
 2. Toner
 3. Spot treatment
 4. Serum
 5. Oogcrème
 6. Hydrateren
 7. Zonnebrand

De stappen voor een goede gezichtsverzorging

 1. Reinigen

  Reinigen is misschien wel de belangrijkste stap van een goede gezichtsverzorging. Op een schone huid kan je bouwen. Het zorgt ervoor dat het verzorgende stoffen beter opneemt en voorkomt verstopte poriën. Haal dus altijd je make-up eraf ’s avonds, maar reinig ook ’s ochtends goed je gezicht.

  Het reinigen van je huid kan je doen met een cleanser. Dit product komt in verschillende vormen, zoals micellair water, gel, schuim, melk of zelfs een balsem. Welke product het beste is voor jouw huid is afhankelijk van je huidtype. Een droge en gevoelige huid kan je beter reinigen met een milde reinigingsmelk. Een vette huid kan je beter schoonhouden met micellair water of een schuim.
  Nadat je je huid hebt schoongemaakt met een cleanser, kan je hem nog extra goed reinigen met een toner. Het verwijdert echt al het vuil en zorgt ervoor dat de volgende stappen effectiever zijn. Een toner heeft naast een reinigende werking vaak ook een verzorgende werking.

  Tot slot helpt een exfoliant om de dode huidcellen te verwijderen. Een exfoliant is een mild zuur dat zorgt voor een frisse, gladde en stralende huid.

 2. Verzorgen

  Stap 2 in een goede huidverzorging is het daadwerkelijk verzorgen van de huid. Afhankelijk van je huidtype kies je de verzorging die je huid nodig heeft. Bij een droge huid kies je in deze stap bijvoorbeeld een serum dat extra hydrateert. Bij een oudere huid kan je kiezen voor een oogcrème om fijne lijntjes rond de ogen te verminderen. En bij een vette huid met oneffenheden kan je voor een spottreatment gaan die je puistjes behandelt. 

 3. Hydrateren

  Hydratatie is een van de belangrijkste dingen om je huid in goede conditie te houden. Goede hydratatie voorkomt uitdroging, acne en fijne lijntjes en is dus voor ieder huidtype van belang. Hydraterende stoffen bewaken de vochtbalans in je huid en voorkomen dat vocht uit de huid verdampt. Hydrateren doe je vaak met een moisturizer of een dag- en nachtcrème.

  Moisturizers bestaan vaak uit ingrediënten op basis van olie, zoals plantaardige olie en minerale olie. Olie dringt vaak niet diep door in de huid, maar legt een laagje over de oppervlakte van de huid, waardoor het vocht niet aan de huid kan ontsnappen. Voor diepe hydratatie kan je beter een serum gebruiken, deze hebben een hogere concentratie van de werkzame stof waardoor er diepere hydratatie plaatsvindt. 

  Een hydraterende crème bevat bepaalde stoffen die je vochtbalans van de huid herstellen of verbeteren. Hyaluronzuur is bijvoorbeeld een ingrediënt dat vocht naar de huidcellen trekt en vasthoudt. 

 4. Beschermen

  Als laatste stap moet je je huid beschermen, met name tegen invloeden van buitenaf. De zon is een van de schadelijkste invloeden op je huid. Door uv-straling ontstaan sneller rimpels en pigmentvlekjes. Bescherm je huid daarom altijd tegen de zon. Gebruik iedere dag een SPF om de huid ook op lange termijn mooi te houden. Excited,Lady,In,Brown,Blouse,Touches,Hair,And,Looks,Back.

Huidverzorging voor de oudere huid

Een oudere huid heeft een andere verzorging nodig dan een jongere huid. Naarmate we ouder worden, verandert onze huid. Vanaf het 25e levensjaar neemt de kwaliteit van huid al af, maar ook hormoonschommelingen kunnen een sterke invloed hebben. De huid wordt meestal dunner en minder elastisch wanneer we ouder worden en maakt minder collageen en elastine aan, wat leidt tot rimpels en verslapping.

Antioxidanten helpen om huidverslapping te voorkomen. Dit betekent dat je hier eigenlijk al voor je 25e mee moet beginnen, zodat er meer collageen wordt aangemaakt. Voorkomen is immers beter dan genezen. Ditzelfde geldt voor bescherming tegen de zon. Gebruik altijd een goede SPF wanneer je naar buiten gaat en vergeet ook de hals niet. Bij veel vrouwen ziet de hals er ouder uit dan het gezicht, omdat ze de hals vergeten in te smeren.

Sowieso is een goede dag- en nachtcrème van belang om de huid jong te houden. Kies een dagcrème speciaal voor de oudere huid. Hierin zitten vaak werkzame stoffen verwerkt die de huid verstevigen. Om de huid gladder en gaver te maken kies je voor een exfoliant met salicylzuur of glycolzuur. Daarnaast kan je een nachtcrème met vitamine A, ook wel retinol genoemd, gebruiken. Dit verbetert de elasticiteit van de huid. Daarnaast kan een goede oogcrème ook wonderen doen voor een jongere uitstraling. De dunne huid rondom de ogen krijgt sneller fijne lijntjes en donkere kringen doen je ouder lijken.

8 tips voor goede gezichtsverzorging

Naast een goede skincare routine en de juiste stappen van verzorging, zijn er nog meer dingen die je kan doen om je huid zo goed mogelijk te verzorgen. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

1: Vermijd heet water

Douchen met warm water is helaas erg slecht voor je huid. Hoe lekker een warme douche ook kan zijn, te lang onder heet water staan droogt de huid uit. Probeer daarom niet te lang en te warm te douchen. Zet het water op maximaal 37 graden en douche niet langer dan vijf minuten. Koud afspoelen is ook een goede aanrader, het stimuleert de aanmaak van rode en witte bloedcellen, verbetert je immuunsysteem en bloedcirculatie en versnelt je stofwisseling.

2: Gebruik geen zeep

Gebruik nooit zeep om je gezicht te reinigen. In zeep zitten allerlei stoffen en conserveringsmiddelen die de huid uitdrogen. Zeker bij een droge of gevoelige huid is dit echt een no go. Zeep kan zorgen voor droge rode plekken en een doffe huid. In zeep zit namelijk een hele hoge pH-waarde en zeep is gemaakt om te ontvetten. Zeep lost in hard water niet goed op en laat vaak calciumzouten achter op de huid. Wij adviseren om zeep voor het gezicht altijd te vermijden en in plaats daarvan te kiezen voor milde reinigingsmiddelen die speciaal voor de huid ontwikkeld zijn.

3: Dep je gezicht droog met een zachte doek

Droog je gezicht niet te grof af met een ruwe handdoek, maar dep je gezicht droog, het liefst met een zachte handdoek. De huid van je gezicht is gevoeliger dan andere delen van je lichaam, waardoor je er iets zachter mee om moet gaan. Doordat je je handdoek soms ook eerst voor je lichaam gebruikt en daarna voor je gezicht, heb je een grotere kans op bacteriën. Je kan je gezicht dus ook gewoon aan de lucht laten drogen.

4: Vermijd doorzichtige potjes

Dit klinkt misschien wat gek, maar de meest werkzame ingrediënten in huidverzorging verliezen hun werking wanneer ze blootgesteld worden aan lucht en licht. De ingrediënten in een glazen potje gaan dus hard achteruit elke keer dat je hem opent. Kies daarom voor producten in ondoorzichtige tubes of pompjes zodat er zo min mogelijk lucht en licht bijkomt. Een ander bijkomend voordeel is dat je je vingers er niet in hoeft te steken, waardoor er minder bacteriën in je crème terecht komen.

5: Vermijd parfum

Parfum heeft niets te maken met huidverzorging. Een product kan nog zo lekker ruiken, geurstoffen hebben geen helende of verzorgende werking. Kies daarom een product niet uit omdat hij zo lekker ruikt, maar kies een product dat alleen stoffen bevat die ook echt iets voor de huid doen.

6: Kies voor natuurlijke ingrediënten

De natuur en ons lichaam zelf bevatten zoveel stoffen die effectief kunnen zijn voor een mooie huid. Natuurlijke ingrediënten zijn vaak zachter voor je huid waardoor er ook minder kans is op irritatie. En natuurlijke gezichtscrèmes zijn vrij van gifstoffen. Ook bevatten ze vaak meer werkzame stoffen dan synthetische crèmes.

7: Vergeet de rest van je lichaam niet

We hebben het natuurlijk vooral over gezichtsverzorging, maar vergeet ook de huid van andere lichaamsdelen niet te verzorgen. Je hals is vaak net zo zichtbaar als je gezicht en ook je handen kunnen goede verzorging gebruiken, omdat. ze continu worden blootgesteld aan licht en allerlei schadelijke stoffen. Smeer je daarom na het douchen altijd in met een goede bodylotion en gebruik regelmatig een handcrème.

8: Leef gezond

Het is misschien een beetje een open deur, maar een gezonde levensstijl draagt bij aan een goede huid. Genoeg slaap zorgt ervoor dat je huid frisser en strakker blijft. Maar drink ook genoeg water op een dag zodat alle afvalstoffen goed afgevoerd worden en je huid ook van binnenuit gehydrateerd blijft. Daarnaast is een gezond dieet een must voor je huid. Vitamines en antioxidanten zijn erg belangrijk voor een goede huid.

Gezichtsverzorging van Muze: ontdek onze 100% natuurlijke producten

Cleanse Inventor 150 ML – Purifying & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM

 • Antioxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Sodium Hyaluronate
 • Skin Identical ingredient: Squalane

Een goede gezichtsverzorging begint met een cleanser. Onze Cleanse Inventor is een romige en exfoliërende reinigingscrème voor dagelijks gebruik. De reiniger is ideaal voor de droge huid door de shea butter, maar zorgt toch voor een grondige reiniging door.

Skyhigh Angel 50 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM

 • Anti-oxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Phospholipids, Ribose
 • Skin Identical ingredient: Sodium Hyaluronate

Na het reinigen verzorg je je huid met een dagcrème. Onze Skyhigh Angel brengt je huid in de zevende hemel, dankzij de extreem liftende en hydraterende werking. Jouw huid is beschermd tegen schade van buitenaf door de vochtbarrière. De romige gelcrème zorgt voor stevigheid en elasticiteit.

VitC Guru Drops 30 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM

 • Antioxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Bacillus Ferment
 • Cell communicating ingredient: Vitamine F
 • Skin Identical ingredient: Squalane

De VitC Guru is een olierijk serum dat is verrijkt met krachtige antioxidanten en werkt daardoor ook ontstekingsremmend en bevordert de aanmaak van collageen. Onze VitC Guru Drops is dé vitamine expert met vitamine C, E en F. Naast verfrissing van de huid zorgt deze booster voor een mooie glow.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste gezichtsverzorging? 

Wat de beste gezichtsverzorging is voor jou, is afhankelijk van je huidtype. Wel is het belangrijk om 4 stappen te volgen: reinigen, verzorgen, hydrateren en beschermen. Je kiest producten die aansluiten bij jouw huidbehoefte, bijvoorbeeld onze Cleanse Inventor een reinigingscrème speciaal voor de droge huid. 

Wat is de beste gezichtsverzorging routine? 

Een goede gezichtsverzorgingsroutine bestaat uit 4 stappen: reinigen, verzorgen, hydrateren en beschermen. Maar een skincare routine kan uit verschillende producten bestaat die voor het optimale resultaat voor jouw huid zorgen, bijvoorbeeld: Reinigen, Toner, Spot treatment, Serum, Oogcrème, Hydrateren, Zonnebrand.

Wat is de beste natuurlijke gezichtsverzorging?

Onze gezichtsverzorging is 100% natuurlijk en bestaat enkel uit effectieve stoffen. Ze zijn helemaal watervrij en daarnaast zijn ze ook nog eens vegan, microplasticvrij en parfumvrij. Je ontdekt al onze producten in onze shop. 

Waarom is gezichtsverzorging belangrijk? 

Dagelijkse gewoonten hebben een enorme impact op de kwaliteit van je huid. Water drinken, gezond eten, genoeg slapen en niet te veel zon zijn factoren die huid mooi houden, maar het zal niet altijd lukken om deze levensstijl te hanteren. Door een goede verzorging kan je je huid geven wat het nodig heeft en voorkom je huidproblemen, pigmentvlekjes en diepe rimpels.

De waardering van www.muze-skincare.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 784 reviews.