Alles wat je moet weten over anti-aging crèmes

Wanneer je ouder wordt, verandert je huid. Meestal begint je huid rond je vijfentwintigste tekenen van veroudering te vertonen. Gelukkig kunnen we de effecten van huidveroudering zoveel mogelijk voorkomen en minder zichtbaar maken met anti-aging crèmes. In dit artikel leer je alles wat je moet weten over anti-aging crèmes.

Een anti-aging crème bevat allerlei actieve ingrediënten die de huid verstevigen, hydrateren en verzorgen om huidveroudering te verminderen. Je huid verliest naarmate je ouder wordt collageen en oestrogeen. Fijne lijntjes vormen zich rond je ogen en de eerste rimpels worden zichtbaar op je voorhoofd. De huid wordt ook wat dunner en verslapt. Om dit tegen te gaan bevatten anti-aging crèmes vaak retinol en hyaluronzuur. Stoffen die helpen bij celvernieuwing en hydratatie.

Wat is een anti-aging crème?

Een anti-aging crème is een dag- of nachtcrème met actieve ingrediënten die huidveroudering tegengaan. Deze crèmes zijn dus speciaal opgebouwd uit stoffen die goed zijn voor een oudere huid en tekenen van veroudering tegengaan. Ze kunnen beginnende rimpels corrigeren en gaan een doffe teint tegen. De meeste anti-aging crèmes zorgen voor extra hydratatie, versteviging en stimuleren de aanmaak van nieuwe cellen.

Er zijn verschillende anti-aging crèmes op de markt die passen bij verschillende leeftijden. Een redelijk jonge huid heeft ingrediënten nodig die huidveroudering zoveel mogelijk voorkomt. Een al wat oudere huid heeft baat bij een crème met stoffen die huidveroudering zoveel mogelijk tegengaan. Al met al is een anti-aging crème bedoeld om je huid er zo jeugdig mogelijk uit te laten zien en de juiste verzorging te geven.

Is een anti-aging crème hetzelfde als een anti-aging serum?

Een anti-aging serum is niet hetzelfde als een anti-aging crème. Een serum is geconcentreerder dan een crème, waardoor er vaak een hoger percentage actieve stoffen in zit. Hoe hoger de concentratie actieve werkstoffen, des te intenser de werking. Een serum is meestal bedoeld voor een specifiek huidprobleem en pakt dat gericht aan. Een crème is bedoeld voor dagelijkse verzorging.

Het verschil uit zich ook in de substantie. Een crème is vaak dikker en vettiger dan een serum. Een serum is vaak vloeibaar en transparant. Daarnaast bestaan crèmes uit grote moleculen en serums uit kleine. De kleine moleculen kunnen dieper in de huid doordringen, waardoor de werking van serums vaak intenser is.

Dit betekent overigens niet dat je geen crème meer nodig hebt. In dag- en nachtcrèmes zitten juist stoffen voor de algehele verzorging van je huid.

Is een anti-rimpel crème hetzelfde als een anti-aging crème?

Wanneer je op zoek gaat naar een gezichtsverzorging voor een oudere huid kom je niet alleen anti-aging crèmes tegen, maar ook anti-rimpel crèmes. Dit zijn twee verschillende soorten crèmes, maar ze worden vaak door elkaar gehaald.

Anti-aging crème: anti-aging is een ruimer begrip dan anti-rimpelverzorging. Anti-aging producten zijn er niet alleen om rimpels te bestrijden, maar ook om huidverslapping, een doffe teint en andere tekenen van ouderdom tegen te gaan.

Anti-rimpel crème: anti-rimpelverzorging is veel gerichter. Het richt zich specifiek op rimpels, maar niet op andere huidverouderingsproblemen.

Wat zijn de voordelen van anti-aging crèmes?

Een anti-aging crème gebruiken kan vele voordelen hebben. Ze verstevigen en hydrateren je huid waardoor die voller lijkt en je een jeugdigere uitstraling krijgt. Daarnaast zorgen ze ook voor een egale huid. Pigmentvlekjes worden ook wel ouderdomsvlekjes genoemd en zorgen er dus voor dat je er ouder uitziet. De meeste anti-aging crèmes hebben de volgende voordelen:

 • Maken de huid voller
 • Geven de huid een gezonde egale teint
 • Verminderen rimpels en fijne lijntjes
 • Verstevigen de huid
 • Hydrateren de huid

Feiten en fabels over anti-aging crème

We snappen het als je wat sceptisch tegenover anti-aging crèmes staat. We kunnen natuurlijk niet toveren met crèmes, maar een goed anti-aging product kan wel degelijk de tekenen van ouderdom verminderen. We helpen je op weg met de juiste informatie.

Een hydraterende crème is genoeg

Niet waar: je leest natuurlijk dat een belangrijke functie van anti-aging crèmes hydrateren is. Vocht inbrengen is dan ook essentieel voor onze huid, maar om veroudering tegen te gaan hebben we meer nodig dan alleen hydratatie: actieve ingrediënten die naast hydratatie ook de lijntjes verminderen en celvernieuwing stimuleren.

Anti-aging producten zijn alleen bedoeld voor het gezicht

Niet waar: niet alleen ons gezicht wordt ouder, ook onze hals, nek en decolleté vertonen vaak tekenen van veroudering. We raden daarom ook aan om je crème ook op die plekken aan te brengen. En vergeet je handen niet te verzorgen, want de dunne huid daar droogt sneller uit.

Anti-aging producten werken het beste ‘s nachts

Waar: Onze huid herstelt zich ’s nachts omdat de cellulaire activiteit varieert afhankelijk van het tijdstip. Tussen 23.00 uur en 04.00 uur bereikt het herstelproces zijn piek. Een anti-aging nachtcrème is dus erg belangrijk.

Anti-aging crèmes zijn er voor verschillende huidtypen

Waar: antiverouderingsproducten zijn er voor verschillende huidtypen. Heb je een vette huid, kies dan voor een crème die ook matteert. Bij een gevoelige huid ga je voor een crème die naast actieve werkstoffen tegen veroudering bijvoorbeeld ook shea butter bevat of een ander vettig ingrediënt.

Rijke crèmes werken beter

Niet waar: het ligt helemaal aan de samenstelling van de ingrediënten hoe effectief de crème is. Hoe hoger de concentratie van bepaalde werkstoffen, hoe beter de crème zal werken.

Wanneer moet je anti-aging crème gebruiken?

In je tienerjaren en als begin twintiger heeft je huid nog volop collageen en elastine. Deze houden je huid stevig en elastisch. Vanaf je vijfentwintigste worden de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar. Dan wordt het belangrijk om te hydrateren en goed te smeren om zoveel mogelijk tekenen van huidveroudering tegen te gaan.

Rond je dertigste ga je over tot het bestrijden van de huidveroudering. Je kan beginnen met anti-aging crèmes voor de jonge huid.

Op oudere leeftijd, rond de overgang, verliest je huid steeds meer oestrogeen en collageen. Je huid wordt dunner en droger en krijgt een doffere teint. Rimpels worden steeds prominenter aanwezig. Rijke anti-aging crèmes gaan de huidklachten van de menopauze tegen.

Hoe moet je een anti-aging crème aanbrengen?

Een anti-aging crème breng je altijd aan op een schoon gezicht. De actieve ingrediënten in de crème trekken beter in je huid wanneer deze grondig gereinigd is. Hoe je je gezicht het beste kan reinigen lees je in dit artikel.

Je hebt maar een kleine hoeveelheid crème nodig om je wangen, voorhoofd, hals en decolleté in te smeren. Te veel van het product kan je poriën verstoppen. Masseer de crème met grote ronddraaiende bewegingen naar buiten toe in de huid. Niet te hard, de huid in je gezicht is gevoelig. Door het in te masseren kan de crème beter doordringen in de huid.

Ingrediënten voor een strakke huid

We hebben het al een paar keer genoemd, hoe goed een anti-aging crème werkt is afhankelijk van de actieve werkstoffen, oftewel de ingrediënten. Er zijn een aantal ingrediënten die essentieel zijn tegen veroudering: retinol, hyaluronzuur, vitamine C en zanthalene.

Retinol

Retinol is eigenlijk vitamine A. Het zorgt ervoor dat de huid sneller van dode huidcellen afstand doet en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en van collageen. Dit geeft de huid een gladder en gelijkmatiger uiterlijk, waardoor je er langer jong en gezond uit blijft zien.

Het is ook een antioxidant, wat betekent dat het de negatieve werking kan stoppen van schadelijke vrije radicalen die de huid er ouder uit laten zien.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een veelvoorkomend ingrediënt in de anti-aging huidverzorging. Dit komt omdat het de huid voller en steviger maakt. Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in onze huid, waardoor je het met een gerust hart op je gezicht kan smeren. Het heeft de kracht om watermoleculen de huid in te trekken waardoor deze van binnenuit gehydrateerd kan worden. Het is dus een natuurlijke vochtinbrenger.

Het effect van hyaluronzuur is helaas tijdelijk. Dit betekent dat je regelmatig moet blijven smeren voor een gewenst resultaat.

Vitamine C

Vitamine C is een wondermiddeltje op het gebied van anti-aging. Het is een antioxidant en werkt ontgiftend. Het beschermt je huid tegen luchtvervuiling en uv-straling, wat op de lange termijn rimpels kan veroorzaken. Ook stimuleert het de aanmaak van collageen. Naarmate we ouder worden, gaat onze huid steeds minder collageen produceren, waardoor de huid slapper wordt.

Vitamine C maakt ons lichaam niet zelf aan en moeten we dus vooral uit onze voeding halen. Maar een beetje extra vitaminen in je dagcrème zijn vanaf je dertigste wel aan te raden.

Zanthalene

Zanthalene is een natuurlijk actief ingrediënt met botox-achtige werking. Zanthalene is afkomstig van de Sichuan peper en werkt in op de huidstructuur voor een gladder en gelijkmatiger uiterlijk.

Het ingrediënt staat ook bekend om zijn kalmerende effect waardoor de huid meer ontspant, wat op den duur zorgt voor minder rimpels. Hierdoor wordt het soms vergeleken met een botoxbehandeling, maar dan op natuurlijke wijze.

Wat is de beste anti-aging crème?

Wat de beste anti-aging crème is, is voor iedereen verschillend. Wij hebben vijf jaar lang ingrediënten onderzocht, getest en geëvalueerd, net zolang tot we de perfecte formule hadden gecreëerd. Al onze producten zijn gemaakt van 100% natuurlijke en actieve ingrediënten. Zo ook onze anti-aging producten.

Skyhigh Angel 50 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM

 • Antioxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Phospholipids, Ribose
 • Skin Identical ingredient: Sodium Hyaluronate

De Skyhigh Angel zorgt voor een ultiem liftend en hydraterend resultaat. Huididentieke ingrediënten zorgen voor een goede vochtbalans, waardoor de huid steviger aanvoelt en weer gaat stralen. De Angel versterkt de huidbarrière en beschermt tegen vervuilende stoffen van buitenaf. Een vochtbooster met een unieke creamy/gel structuur dat zorgt voor een jeugdige uitstraling.

Eye Spy 15 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM:

 • Antioxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Sodium Hyaluronate
 • Skin Identical ingredient: Squalane

De lifesaver voor vermoeide ogen die de bovenste oogleden strakker maakt, lijntjes gladstrijkt, wallen vermindert en donkere kringen opheldert. Om de veerkracht van de huid te versterken, bevat de formule Omega-6 ceramiden die ontstekingen verminderen en vocht binden. De Eye Spy is geschikt om te gebruiken tegen de fijne lijntjes rondom de lippen.

Overnight Patron 50 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM

 • Antioxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Sodium Hyaluronate
 • Skin Identical ingredient: Squalane

De Overnight Patron nachtcrème helpt de huid ’s nachts te herstellen. Het zorgt ervoor dat de huid stevig, soepel en elastisch aanvoelt. De nachtcrème zit boordevol voedende en antioxidantrijke oliën voor een stralende huid.

Cell Night Rebel 50 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM

 • Antioxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Sodium Hyaluronate
 • Skin Identical ingredient: Squalane

Cell Night Rebel doet haar naam eer aan en bevordert effectief de celvernieuwing en ondersteunt de veerkracht van het huidweefsel en de productie van elastine en collageen. Deze nachtcrème, die ook geschikt is voor de gevoelige, droge en geïrriteerde huid, hydrateert en verzorgt voor een gaver en gladder gezicht. De voedende crème trekt snel in en voelt niet vet aan.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste anti-aging crème?

In een goede anti-aging crème zitten actieve werkstoffen die veroudering tegengaan. Dit kunnen ingrediënten zijn zoals hyaluronzuur, vitamine C, retinol en zanthalene. Een anti-aging crème hydrateert de huid en vermindert lijntjes en rimpels. 

Is een anti-rimpel crème hetzelfde als een anti-aging crème?

Dit zijn twee verschillende soorten crèmes, maar ze worden vaak door elkaar gehaald. Anti-aging is een ruimer begrip dan anti-rimpelverzorging. Anti-aging producten zijn er niet alleen om rimpels te bestrijden, maar ook om huidverslapping, een doffe teint en andere tekenen van ouderdom tegen te gaan. Anti-rimpelverzorging is veel gerichter. Het richt zich specifiek op rimpels, maar niet op andere huidverouderingsproblemen. 

Wat zijn de voordelen van anti-aging crèmes?

• Maken de huid voller
• Geven de huid een gezonde egale teint 
• Verminderen rimpels en fijne lijntjes 
• Verstevigen de huid 
• Hydrateren de huid

De waardering van www.muze-skincare.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 784 reviews.