De beste huidverzorging voor de oudere huid

Oud worden we allemaal, maar wie zegt dat we niet mooi oud kunnen worden? Een goede huidverzorging is daarvoor belangrijk, ongeacht je leeftijd. Maar wanneer je ouder bent heeft je huid andere verzorging nodig dan wanneer je 30 bent. Dus wat is het beste om de oudere huid gezond en vitaal te houden?

Als je ouder wordt, neemt de celvernieuwing en de productie van collageen en elastine af, waardoor de huid slapper wordt. Daarnaast wordt je huid dunner en brozer. Het is belangrijk dat je de oudere huid goed beschermt en dat je de productie van belangrijke stoffen ondersteunt met de juiste anti-aging producten.

Geef jezelf daarom de juiste verzorging met ingrediënten speciaal voor een huid op leeftijd. Ook helpen aanpassingen in je dagelijkse routine om je huid vitaal te houden. In dit artikel vertellen wij wat je het beste kunt gebruiken en doen om mooi oud te worden.

Waarom een oudere huid speciale verzorging vraagt

Naarmate je ouder wordt, produceert je huid uit zichzelf namelijk minder van de bouwstenen die hem stevig en egaal houden: collageen en elastine. Ook maken we minder talg aan, vooral na de menopauze, terwijl dat juist zo belangrijk is om de huid te beschermen tegen uitdroging en ontstekingen.

Dit alles heeft verschillende negatieve gevolgen voor de rijpere huid:

 • Je krijgt steeds meer rimpels door het verslappen van de huid.
 • De huid droogt uit en wordt broos en kwetsbaar.
 • De huid wordt dun en krijgt een bleke en gele uitstraling.
 • Er ontstaan huidafwijkingen zoals ouderdomsvlekken, ouderdomswratjes en verwijde bloedvaatjes.

Hoe verzorg je de rijpere huid?

Het slechte nieuws: huidveroudering is een proces dat je helaas niet tegen kunt houden. We krijgen dus allemaal te maken met de gevolgen en klachten van een rijpere huid. Maar het goede nieuws is dat je wel degelijk wat kan doen om je huid te helpen en de klachten te verzachten.

Bij huidverzorging voor de oudere huid draait het vooral om drie dingen:

 • Milde reiniging
 • Ondersteuning
 • Bescherming

Milde reiniging

De oudere huid oogt vaak dof als gevolg van dode huidcellen. Om je huid meer glans en kleur te geven wil je die effectief verwijderen, maar een rijpe huid is ook bijzonder kwetsbaar. Reinig je huid daarom iedere dag met een mild product, op crème- of oliebasis, die je huid niet verder uitdroogt en voorkomt dat je poriën verstopt raken en gaan ontsteken. Gebruik geen zeep voor je gezicht en vermijd agressieve ingrediënten als alcohol en parfums.

Ondersteuning

Ondersteuning met de juiste ingrediënten is cruciaal, omdat de oudere huid zichzelf minder goed kan onderhouden dan voorheen. Bij je dagelijkse verzorging is het dus belangrijk dat je aan de ene kant de huid voorziet van stoffen die voeden en hydrateren en daarnaast celcommunicerende ingrediënten smeert die de productie van collageen en elastine stimuleren om huidverslapping en uitdroging tegen te gaan. Vooral retinol en hyaluronzuur zijn belangrijke bestanddelen. Een goede dagcrème en voedende serums mogen niet ontbreken in de verzorging van de oudere huid. Ook een nachtcrème is belangrijk om het herstelproces tijdens je slaap een boost te geven.

Bescherming

Zoals gezegd is de oudere huid dun en broos, waardoor het belangrijker is dan ooit om die goed te beschermen tegen schadelijke invloeden. Vooral uv-straling van de zon richt veel schade aan op de oudere huid. De vrije radicalen die hierbij vrijkomen, versnellen de verslapping van je huid en leiden tot meer (en diepere) rimpels en pigmentvlekken in je gezicht. Een goede SPF, in je dagcrème en in zonnebrand, is dus cruciaal om je dagelijks te beschermen en de schadelijke effecten van de zon te minimaliseren.

De belangrijkste ingrediënten voor de verzorging van de oudere huid

Voor de beste verzorging van de oudere huid is er een aantal ingrediënten waar je eigenlijk niet omheen kunt. Ga dus op zoek naar anti-aging crèmes en andere producten met deze bestanddelen. We zetten ze voor je op een rijtje:

Retinol

Retinol (vitamine A) is erg belangrijk voor de rijpere huid, omdat het de aanmaak van collageen en elastine bevordert. Met andere woorden: het draagt bij aan het verstevigen van je huid en het vervagen van rimpels. Ook reinigt retinol je huid van dode huidcellen, wat zorgt dat je meer gaat stralen. En het is ook nog eens een antioxidant, die schadelijke vrije radicalen bestrijdt.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is net als retinol een middel dat veel wordt gebruikt in anti-aging producten. Deze stof wordt normaal door je lichaam aangemaakt, maar dit wordt minder als je ouder wordt. Zonde, want hyaluronzuur doet wonderen voor de vochtregulatie en is dan ook erg effectief om je huid te hydrateren. Het verstevigt de huid en helpt om rimpels minder zichtbaar te maken. Ook helpt het als antioxidant tegen schade door vrije radicalen.

Peptiden

Peptiden zijn ketens van aminozuren die zorgen dat je huid meer collageen aanmaakt en dat er tegelijkertijd minder collageen wordt afgebroken. Aangezien collageen onmisbaar is voor een stevige huid, zijn peptiden dus een goed middel om de tekenen van huidveroudering tegen te gaan.

Vitamine C

Je weet ongetwijfeld al dat vitamine C goed voor je is, maar het is ook specifiek voor je huid een belangrijk ingrediënt. In de eerste plaats helpt het bij de aanmaak van collageen, voor een stevigere huid. Maar dat is niet alles, want het draagt sterk bij aan een gezonde, stralende huid. Het helpt tegen schade, beschermt tegen uv-straling en vermindert pigmentvlekken.

Squalaan

Squalaan is een belangrijk anti-aging ingrediënt dat de rijpere huid zacht en soepel houdt. In de vorm van squaleen is het een lichaamseigen stof, maar ook de aanmaak van squaleen neemt af als je ouder wordt. Doordat het huidcellen helpt regenereren, heeft squalaan een verjongende werking. Ook creëert het een barrière tegen uv-straling en andere schadelijke stoffen en zorgt het voor een versteviging van de huid en vervaging van rimpels.

Tocopherol

Tocopherol (vitamine E) is een belangrijke antioxidant die beschermt tegen schade door vrije radicalen en ontstekingsremmend werkt. Bovendien zorgt het dat je huid sneller herstelt van schade, bijvoorbeeld door de zon, en helpt het je huid gehydrateerd te blijven. En ook tocopherol stimuleert de aanmaak van collageen, waardoor het effectief rimpels laat vervagen.

Zanthalene

Zanthalene maakt je huid gladder en gelijkmatiger. Dit natuurlijke ingrediënt heeft een kalmerende werking waardoor de huid ontspant en rimpels vervagen. Het wordt dan ook wel een natuurlijke en naaldvrije botoxbehandeling genoemd, ideaal voor de oudere huid.

De beste anti-aging crèmes

Bij het verzorgen van de oudere huid denk je natuurlijk al gauw aan anti-aging crèmes, maar hoe zie je het verschil tussen een effectieve crème en een potje gebakken lucht? Kijk altijd goed of je tenminste één van de ingrediënten tegenkomt die we hierboven hebben besproken.

Zelfs dan blijven er nog heel veel anti-aging crèmes over, van dagcrèmes en nachtcrèmes tot oogcrèmes en serums. De volgende producten zijn het resultaat van jarenlang wetenschappelijk onderzoek naar de beste actieve bestanddelen, voor producten die goed zijn voor je huid én voor de planeet. Zo zijn ze 100% vegan, vrij van loze opvulling met water en microplasticvrij, parfumvrij en vrij van huidonvriendelijke stoffen.

Skyhigh Angel 50 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM

 • Anti-oxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Phospholipids, Ribose
 • Skin Identical ingredient: Sodium Hyaluronate

Deze ultralichte gelcrème is een echte vochtbooster. Het biedt niet alleen hydratatie, maar heeft ook een sterk liftend effect, doordat de actieve bestanddelen zorgen voor stevigheid en elasticiteit.

Eye Spy 15 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM

 • Anti-oxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Sodium Hyaluronate
 • Skin Identical ingredient: Squalane

Eye Spy is een anti-aging oogcrème die de huid rond de ogen verzacht, verstrakt en verheldert. Het bevordert de hydratatie en vermindert rimpels, waardoor je ogen in no-time meer zullen stralen.

Overnight Patron 50 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM

 • Anti-oxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Sodium Hyaluronate
 • Skin Identical ingredient: Squalane

De nacht is hét moment om te herstellen en huidveroudering tegen te gaan. Overnight Patron helpt je daar een handje bij door te voeden en hydrateren. De combinatie met antioxidanten maakt deze nachtcrème een uitstekende nachtelijke beschermheer.

Cell Night Rebel 50 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM

 • Anti-oxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Sodium Hyaluronate
 • Skin Identical ingredient: Squalane

Deze anti-aging nachtcrème staat op de barricades voor een jeugdiger huid, gesteund door actieve bestanddelen die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Antioxidanten en voedende ingrediënten zorgen verder voor een gezonde en ontspannen huid bij het wakker worden.

Spot On 50 ML – Anti-pigmentation & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM

 • Anti-oxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Sodium Hyaluronate
 • Skin Identical ingredient: Squalane

Een hoge concentratie retinol en antioxidanten maakt van deze anti-aging dagcrème een sterk middel in de strijd tegen huidveroudering en ouderdomsvlekken. De elasticiteit en stevigheid nemen toe en de huid zal kalmeren en herstellen, voor een frisse en vitale uitstraling.

Tips om de oudere huid jong te houden

Naast het smeren van de beste anti-aging crèmes voor een oudere huid, is het goed om ook in je dagelijks leven je huid de beste verzorging te bieden. Met vaak simpele aanpassingen in je levensstijl kan je namelijk het verschil maken voor een gezonde en langer jeugdige huid.

 1. Vermijd felle zon
 2. Eet gezond
 3. Niet roken
 4. Voldoende slapen
 5. Niet te lang of te heet baden

1. Vermijd felle zon

Een beetje zon is natuurlijk heerlijk en bovendien gezond, maar uv-straling is schadelijk voor je huid en kan leiden tot ouderdomsvlekken en huidkanker. Ook bevordert het de veroudering van je huid. Blijf dus zoveel mogelijk uit de felle zon, zeker in de zomer, en draag een hoed of pet en zonnebril, of zoek een parasol. Ga daarnaast nooit de deur uit zonder zonnebrand of een dagcrème met minimaal SPF 30 te smeren.

2. Eet gezond

Veel van de belangrijke stoffen voor de huid komen uit onze voeding, maar in verschillende gerechten vind je weer andere stoffen. Probeer er dus zoveel mogelijk een gevarieerd voedingspatroon op na te houden en streef er zoveel mogelijk naar om verse ingrediënten te gebruiken, met veel groenten, fruit, noten, zaden en oliën.

3. Niet roken

Roken is ook voor je huid bijzonder slecht. De vrije radicalen die daarbij vrijkomen, richten schade aan en leiden tot verslapping van je huid, oftewel meer rimpels. Het is dus verstandig om te stoppen met roken, zodat je huid zich beter kan herstellen en je de veroudering van je huid niet versnelt.

4. Voldoende slapen

Tijdens het slapen herstelt je huid zich. Een goede anti-aging nachtcrème helpt hierbij, maar het allerbelangrijkst is een goede nachtrust. Probeer tenminste 7 uur en eventueel 8 uur te slapen per nacht om je huid genoeg kans te geven zich te herstellen.

5. Niet te lang of te heet baden

Een lekker heet bad voelt misschien goed, maar je huid wordt er minder blij van. De rijpere huid is namelijk al vrij droog en door lang en heet te baden maak je de huid nog droger. Je spoelt daarmee belangrijke vetten van je huid, die je huid gehydrateerd en soepel houden. Zet de kraan daarom niet te warm, douche zo kort mogelijk en ga niet te vaak in bad.

Ontdek de anti-aging producten van Muze

Mooi oud worden is mogelijk, met de juiste verzorging. De anti-aging producten van Muze helpen je hierbij. Ze zitten vol met actieve bestanddelen die de huid revitaliseren en de tekenen van huidveroudering tegengaan. Op onze website vind je de beste producten voor jou om de oudere huid te verzorgen.

Twijfel je nog over de effectiviteit van onze producten? Wij begrijpen het als je kritisch bent. Daarom kun je onze Try Out Set bestellen om eerst te kijken hoe onze producten jou bevallen. Zo weet je zeker dat jouw huid de beste verzorging krijgt.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste crème voor een oudere huid?

De beste crème voor een oudere huid bevat bestanddelen die hydrateren, beschermen en de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Zoek naar de volgende ingrediënten voor je anti-aging producten:
Retinol
Hyaluronzuur
Peptiden
Vitamine C
Squalaan
Tocopherol
Zanthalene

Wat kan je doen om de oudere huid jong te houden?

Deze aanpassingen in je dagelijkse gewoontes helpen je huid om jong en gezond te blijven als je ouder bent:
1. Vermijd felle zon
2. Eet gezond
3. Niet roken
4. Voldoende slapen
5. Niet te lang of te heet baden

Wat is een oudere huid?

Bij een ouder wordende huid neemt de celvernieuwing en de productie van collageen, elastine en talg af. Dat heeft de volgende gevolgen:
Je krijgt steeds meer rimpels door het verslappen van de huid.
De huid droogt uit en wordt broos en kwetsbaar.
De huid wordt dun en krijgt een bleke en gele uitstraling.
Er ontstaan huidafwijkingen zoals ouderdomsvlekken, ouderdomswratjes en verwijde bloedvaatjes.

De waardering van www.muze-skincare.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 756 reviews.