Rimpels onder je ogen behandelen op natuurlijke wijze

Misschien wel de slechtste plek om rimpels te krijgen is onder je ogen. Het laat je er niet alleen ouder uitzien, maar het geeft je gezicht ook een vermoeide en doffe uitstraling. Dus wat kan je doen om die rimpels onder je ogen te verwijderen, zonder allerlei cosmetische ingrepen te hoeven ondergaan zoals injectables of fillers?

De huid rond je ogen is dunner dan in de rest van je gezicht. Daarom moet je daar producten gebruiken die zacht zijn voor de tere huid. Oogcrèmes zijn speciaal voor dit doel ontwikkeld. Goede crèmes bevatten voldoende antioxidanten en celcommunicerende stoffen die je huid herstellen en beschermen. Let altijd op dat er geen irriterende toevoegingen in je producten zitten.

Ben je op zoek naar een natuurlijke manier om de rimpels onder je ogen te verwijderen en wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Wij leggen je hier uit wat je kan doen en hoe je het beste product voor jouw ogen kiest.

Hoe ontstaan rimpels onder je ogen?

Rimpels zijn over het algemeen sneller zichtbaar rond je ogen dan op andere plekken in je gezicht. Dit komt doordat de huid rond je ogen relatief dun is en de rimpels dus sneller naar voren komen. De schuld voor het ontstaan van die rimpels ligt voor het grootste deel bij drie factoren:

 • Huidveroudering
 • Dehydratatie
 • Gezichtsuitdrukkingen

Huidveroudering

Er is geen ontkomen aan: naarmate wij ouder worden, veroudert onze huid met ons mee. Hoe snel dit gebeurt, is genetisch bepaald, maar als je de dertig bent gepasseerd, beginnen meestal de eerste effecten van huidveroudering merkbaar te worden. Je huid wordt slapper en minder elastisch, omdat je minder collageen (voor een stevige huid) en elastine (voor een soepele huid) aanmaakt en ook de hoeveelheid hyaluronzuur en oestrogeen afneemt. Als gevolg daarvan kunnen rimpels en fijne lijntjes op de voorgrond treden.

Gezichtsuitdrukkingen

Onze ogen zeggen veel, ook zonder iets te zeggen. We gebruiken ze continu voor allerlei gezichtsuitdrukkingen, zoals glimlachen, fronsen en knipperen. Dit speelt helaas mee bij het krijgen van rimpels rond de ogen, zoals de roemruchte kraaienpootjes die je krijgt van een gulle lach. De spiertjes in je gezicht bevinden zich dicht onder de huid en door ze aan te spannen wordt de dunne huid onder je ogen steeds weer opgerekt, wat op termijn leidt tot rimpels – zeker in combinatie met een verouderende huid en dehydratatie.

Dus de oplossing is minder lachen? Nee, wij raden altijd af om rimpels tegen te gaan door minder (breed) te lachen, want lachen is gezond. Ga in plaats daarvan voor de juiste behandeling en een gezonde levensstijl in de strijd tegen rimpels.

Externe oorzaken

Naast de natuurlijke oorzaken zijn er ook externe factoren die bijdragen aan het ontstaan van rimpels onder je ogen. De belangrijkste oorzaken zijn: te veel zonlicht, te weinig drinken, slaaptekort, roken, alcoholgebruik en een slecht dieet. Dankzij een bewuste levensstijl kan je deze oorzaken zoveel mogelijk voorkomen of verminderen, wat zorgt dat je minder snel rimpels en fijne lijntjes rond je ogen krijgt. Hieronder gaan we dieper in op hoe je rimpels onder je ogen tegengaat.

Wat kan je doen om het krijgen van rimpels onder je ogen tegen te gaan?

We zullen de waarheid helaas onder ogen moeten zien: het krijgen van rimpels is onderdeel van het ouder worden en je kan het nooit helemaal voorkomen. Daartegenover staat dat rimpels je gezicht karakter geven.

Maar te veel rimpels op jonge leeftijd is natuurlijk niet de bedoeling. Behalve huidverzorgingsproducten gebruiken om rimpels te bestrijden, kan je ook zelf veel doen om het krijgen van rimpels tegen te gaan. Een gezonde lifestyle is bijvoorbeeld erg belangrijk om je huid jong en gezond houden.

Benieuwd wat je allemaal kan doen en wat je vooral niet moet doen? Wij zetten hiervoor je op een rij hoe je het krijgen van rimpels onder je ogen kan tegengaan.

7 simpele tips die helpen tegen rimpels onder de ogen

Je hoeft echt geen gekke capriolen uit te halen om je huid gezond te houden. Dus voordat je je waagt aan slakken, bloedzuigers of een Thaise ‘mepmassage’, kan je met deze kleine aanpassingen in je dagelijks leven al resultaat behalen:

 1. Bescherm jezelf tegen de zon
 2. Drink genoeg water
 3. Probeer voldoende te slapen
 4. Geef je ogen zoveel mogelijk rust
 5. Matig je alcoholgebruik
 6. Stop met roken
 7. Eet gezond en gevarieerd

1. Bescherm jezelf tegen de zon

Uv-straling is een van de belangrijkste oorzaken van rimpels. Het zorgt namelijk voor de vorming van te veel vrije radicalen, moleculen die cellen in de huid aanvallen. Wanneer er een teveel aan die vrije radicalen is, richten ze flinke schade aan onder je huidcellen, ook in het bindweefsel. Daardoor verliest je huid stevigheid en elasticiteit en krijg je sneller rimpels. Bescherm jezelf daarom altijd tegen de stralen van de zon met een dagcrème met een SPF, ook wanneer de zon niet of nauwelijks schijnt. Draag daarnaast een zonnebril, hoed of pet als je in de zon bent.

2. Drink genoeg water

Het is misschien niet heel verrassend, maar voldoende water drinken helpt om je huid gehydrateerd te houden. Door elke dag tussen de 1,5 en 2 liter water te drinken houd je je vochtbalans op peil en voorkom je dus dehydratatie, wat leidt tot een doffe huid en (beter) zichtbare rimpels en lijnen. Overigens helpt het je huid niet om meer dan de aanbevolen hoeveelheid te drinken.

3. Probeer voldoende te slapen

Onderschat nooit het belang van goede nachtrust. Je zal het vast ook wel merken na een kort nachtje: je hebt wallen of donkere kringen en je ziet lijntjes onder je ogen. Tijdens het slapen herstelt je lichaam en dus ook je huid. Te weinig slaap geeft je huid daarom minder kans om te herstellen en versnelt het verouderingsproces, onder meer door een snellere afname van collageen. Een nachtrust van 7 tot 9 uur (verschilt per persoon) is voor de meeste mensen het beste.

4. Geef je ogen zoveel mogelijk rust

Zit je voor je werk elke dag urenlang naar een computerscherm te staren, of zit je relatief veel op je telefoon? Dan knijp je onbewust veel met je ogen. Door regelmatig even je blik van je scherm te halen en naar buiten te kijken of je ogen te sluiten, ontspannen je ogen en de spieren rond je ogen. Daarmee trekken de spieren minder aan je huid en vertraag je het krijgen van rimpels.

5. Matig je alcoholgebruik

Het drinken van wijn, bier of een tropische cocktail kan fijn zijn, bijvoorbeeld tijdens een borrel of een avond uit. Maar alcohol droogt je lichaam uit, waardoor ook je huid gedehydrateerd raakt. Een gebrek aan vocht leidt weer tot rimpels, allereerst onder je ogen. Drink daarom niet te veel (of helemaal geen) alcohol om je huid gezond te houden. Daarnaast moet je oppassen voor huidverzorgingsproducten waar alcohol in zit, omdat ook die je huid uitdrogen.

6. Stop met roken

Iedereen weet dat roken slecht voor je is, maar wist je dat het ook sterk bijdraagt aan rimpels? Roken leidt tot een teveel aan vrije radicalen in je huid, die collageen en elastine afbreken. En dat zorgt er weer voor dat je huid slap en stug wordt en zich rimpels gaan vormen. Het beste voor je huid is daarom om te stoppen met roken.

7. Eet gezond en gevarieerd

Een gezond voedingspatroon bevat de meeste vitaminen en mineralen die je huid nodig heeft, zoals vitamine A (retinol), vitamine C en vitamine B complex. Eet dus voldoende groente en fruit, noten, zaden en vlees en vis (of voedzame vleesvervangers) om je huid een handje te helpen.

De beste producten tegen rimpels onder je ogen

Nu je weet wat je kan doen om het krijgen van rimpels onder je ogen tegen te gaan, wordt het tijd dat we vertellen wat je kan doen wanneer je al zichtbare rimpels hebt.

De beste manier om de rimpels onder je ogen te verminderen is het smeren van huidverzorgingsproducten met de juiste bestanddelen die de huidcellen verjongen en je huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Geef je huid elke dag de best mogelijke verzorging met een skincare routine. Daarmee weet je zeker dat je jouw huid de juiste voeding en behandeling geeft, in de juiste volgorde. Anti-aging of anti-rimpel crèmes zijn effectief om je huid gladder en steviger te maken, maar pas op dat de bestanddelen niet te hard zijn voor de dunne huid onder je ogen.

Voeg voor het beste resultaat een oogcrème aan je routine toe, zodat je gericht de rimpels rond je ogen kunt behandelen. Er zijn verschillende oogserums op de markt met bestanddelen die optimaal zijn voor de tere huid onder je ogen.

Wat heb je nodig voor een effectieve behandeling van rimpels onder je ogen?

Er zijn veel verschillende producten die goed kunnen zijn om rimpels in je gezicht minder zichtbaar te maken. Het is vooral belangrijk dat je bij het kopen van een crème of serum goed kijkt naar de werkzame bestanddelen in het product.

Zo zijn antioxidanten nodig om de schadelijke effecten van vrije radicalen tegen te gaan. Dit zijn onder andere vitamine A (retinol), vitamine C en vitamine E (tocopherol).

Daarnaast wil je ook celcommunicerende stoffen rond je ogen, omdat die de cellen in je huid aansturen en stimuleren, bijvoorbeeld om meer collageen te produceren. Voorbeelden hiervan zijn retinol, niacinamide, hyaluronzuur en de meeste peptiden.

Tot slot is een dagcrème met SPF 30 (of hoger) belangrijk om de dunne huid rond je ogen zoveel mogelijk te beschermen tegen uv-straling.

Door alleen natuurlijke verzorgingsproducten verklein je de kans op irritaties, omdat die geen schadelijke of synthetische stoffen bevatten. De producten van Muze zijn voor 100% gemaakt van natuurlijke stoffen. Wil je meer weten over het belang van natuurlijke verzorgingsproducten en waar je op moet letten bij het kopen ervan? Lees dan ook ons artikel over natuurlijke verzorgingsproducten.

Injectables tegen rimpels onder je ogen

Zoek je naar een behandeling voor de rimpels onder je ogen, dan kom je waarschijnlijk veel cosmetische behandelingen tegen. Vooral hyaluronzuur fillers en injectables worden daarbij gebruikt. Behandelingen met deze injectables zijn populair, omdat ze direct resultaat opleveren. Dat klinkt ideaal, maar is het niet.

Allereerst is er met injectables en fillers altijd een risico dat er te veel van wordt gebruikt, met gevaarlijke gevolgen. Daarnaast ben je niet alleen je rimpels kwijt, maar zeker bij injectables ook de fijne trekken in je gezicht. Je krijgt dan een stuk minder expressie in je gezicht. Bovendien is een behandeling met injectables duurder dan huidverzorgingsproducten.

Ons advies is dan ook om eerst op natuurlijke wijze de rimpels onder je ogen te helpen verminderen. Zo behoud je de fraaie trekken in je gezicht en ga je toch rimpels tegen, waardoor je mooi ouder wordt, met een gezonde huid.

De huidverzorgingsproducten van Muze voor rimpels onder ogen

Eye Spy 15 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM:

 • Antioxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Sodium Hyaluronate
 • Skin Identical ingredient: Squalane

Deze oogcrème is zacht voor je ogen en hard tegen rimpels, wallen en donkere kringen. De verzachtende ingrediënten verhelderen en verstrakken de huid rond je ogen. Het hydrateert effectief en vermindert expressierimpels onmiddellijk.

Eye Catcher 15 ML – Lifting & Anti-aging

MUZE SYNERGY SYSTEM:

 • Antioxidant: Tocopherol
 • Pre- or probiotics: Inulin
 • Cell communicating ingredient: Sodium Hyaluronate
 • Skin Identical ingredient: Squalane

Deze licht camouflerende oogcrème heeft een verstevigende werking. De fijne emulsie is speciaal ontwikkeld om de ogen te laten stralen. De gladmakende textuur vervaagt tekenen van stress en vermoeidheid en het maakt het ook nog eens makkelijker om make-up aan te brengen, die bovendien langer houdt.

Veelgestelde vragen

Wat kan je doen om het krijgen van rimpels onder je ogen tegen te gaan?

Met een aantal simpele aanpassingen in je dagelijkse gewoontes kan je al veel doen om het verouderen van je huid en het ontstaan van rimpels tegen te gaan:
1. Bescherm jezelf tegen de zon
2. Drink genoeg water 
3. Probeer voldoende te slapen
4. Geef je ogen zoveel mogelijk rust
5. Matig je alcoholgebruik
6. Stop met roken 
7. Eet gezond en gevarieerd

Hoe ontstaan rimpels onder je ogen?

Rimpels onder ogen kunnen drie natuurlijke oorzaken hebben:
1. Huidveroudering
2. Dehydratatie
3. Gezichtsuitdrukkingen
Daarnaast zijn er externe factoren die bijdragen aan het ontstaan van rimpels, zoals te veel zonlicht, slaapgebrek en ongezonde eet- en drinkgewoontes.

Hoe moet je rimpels onder ogen verwijderen zonder injectables?

Er zijn veel gezichtsverzorgingsproducten die je kan smeren om rimpels rond je ogen te verminderen en je huid jong en stevig te houden. Het is belangrijk dat het product voldoende antioxidanten bevat, bijvoorbeeld vitamine A en C, en celcommunicerende stoffen zoals hyaluronzuur en retinol. Die beschermen de dunne huid rond je ogen tegen vrije radicalen en andere schadelijke invloeden en stimuleren de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine, die je huid soepel en stevig houden. Let er wel op dat het product geen irriterende stoffen bevat.

Zijn injectables een goede manier om rimpels onder ogen te verwijderen?

Injectables zijn effectief tegen rimpels, maar het helpt je huid niet om jong en gezond te blijven. Het verslapt de spieren in je huid, waardoor rimpels vervagen maar ook de expressie in je gezicht vermindert. Door huidverzorgingsproducten te smeren help je je huid op natuurlijke wijze om stevig en soepel te blijven, waardoor jouw huid gezond blijft als je ouder wordt en de fraaie trekken in je gezicht (en zeker die rond je ogen) behouden blijven.

De waardering van www.muze-skincare.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 739 reviews.